ZET-ove izvanredne linije za prijevoz gledatelja na sljemenske utrke

ZET-ove izvanredne linije za prijevoz gledatelja na sljemenske utrke

Zagrebački električni tramvaj i ove godine organizira izvanredne linije za prijevoza gledatelja na slalomske utrke Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy koje se 4. i 5. siječnja održavaju na Medvednici. Osigurani su dovoljni prijevozni kapaciteti za prijevoz gledatelja tramvajima do Mihaljevca, odnosno do ukrcajnog koridora na izvanrednu autobusnu liniju za Sljeme, najavili su iz ZET-a.

Autobusni promet

Ulazak (izlazak) putnika u autobuse izvanredne linije bit će na terminalu Mihaljevac, na stajalištu redovne autobusne linije 102. Autobusi će ukrcavati sve putnike, neovisno o njihovu mjestu izlaska na Sljemenu te će se zaustavljati kod Doma željezničara i na Ženskom sedlu.

Za vrijeme održavanja „Ladies World Cup“ utrke u subotu, 4. siječnja, izvanredna organizacija prijevoza započet će prvim polaskom autobusa s Mihaljevca u 10 sati i trajat će do zadnjeg polaska sa Sljemena u 19 sati.

U nedjelju, 5. siječnja, za „Men’s World Cup“ utrku, izvanredna organizacija prijevoza započet će s Mihaljevca u 11 sati, i trajat će do zadnjeg polaska sa Sljemena u 20.30 sati. Osim tramvaja linije 14, u nedjelju će u prometu biti i linija 8.

Ostale autobusne linije

Autobusi linije 102 Britanski trg – Mihaljevac, u subotu, 4. siječnja i u nedjelju, 5. siječnja, ovisno o procjeni stanja na trasi, prometovat će skraćeno do crkve u Šestinama. Početno stajalište na Mihaljevcu bit će na stajalištu autobusne linije 233.

Autobusi linije 233 Mihaljevac – Markuševec prometovat će uobičajenom trasom, a autobusna linija 140 Mihaljevac – Sljeme, u subotu i nedjelju, 4. i 5. siječnja neće prometovati. (ZG-m)