ZET-ovci pronašli izgubljene turiste

ZET-ovci pronašli izgubljene turiste

Unatoč jezičnoj barijeri i tek ponekoj riječi engleskog jezika, dežurni su ZET-ovci prepoznali vapaj majke i krenuli su u potragu za izgubljenim mališanima.

Prometni centar Zagrebačkog električnog tramvaja zaprimio je u subotu prijepodne poziv majke dvoje malodobne djece iz Indije, koja je zatražila pomoć jer su joj djeca pogreškom ostala u tramvaju i tako su krenuli u sasvim nepoznatom smjeru.

Unatoč jezičnoj barijeri i tek ponekoj riječi engleskog jezika, dežurni su ZET-ovci prepoznali vapaj majke i krenuli su u potragu za izgubljenim mališanima. Svi su vozači nakon dojave iz Prometnog centra pregledali svoja vozila, a vozačica Mirjana Posta, koja je u tim trenucima upravljala tramvajem broj 14 primjetila je djecu na području Mihaljevca te ih je pozvala u svoj tramvaj kako bih ih odvezla do roditelja.

„Poslove smo podijelili u trenutku i dobro se organizirali odmah nakon dojave. Posebna zahvala vozačici i prometnicima Robertu Nikoliću i Dejanu Vuliću. Bez svake spomenute karike u lancu, kontrolor prometa Vahid Cvolić ne bi imao čast prepratiti djecu sve do roditelja i tako predstaviti ZET i Zagreb u zavidnom svjetlu. Nakon zadnjeg telefonskog razgovora s majkom uvjeren sam kako će gospođa iz Zagreba ponijeti samo lijepe dojmove“, rekao je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.

Iz ZET-a napominju kako ovo nije prvi slučaj da ZET-ovci pronaleze izgubljene osobe te da u takvim situacijama često surađuju s policijom.

(zg-magazin)