ZET-ovci ne daju odmaralište u Velom Lošinju

ZET-ovci ne daju odmaralište u Velom Lošinju

Sindikat Zagrebačkog holdinga ZET-Zagreb pokrenuo je u ponedjeljak akciju pod sloganom »Ne otimajte naše« kojom, kako kažu, žele zaustaviti devastaciju imovine javnog gradskog prijevoznika i njegovih radnika s obzirom da je ZET a 1. siječnja 2018 godine, stekao pravnu osobnost (samostalnost) od Zagrebačkog holdinga.

No to, kako upozoravaju, »nije spriječilo odgovorne da se izdvajanje ZET-a obavi bez cjelokupne imovine vrijedne 254 milijuna kuna (objekti i zemljište u Samoboru i Velom Lošinju)«. Kažu kako se takve financijske injekcije ne mogu odreći, a ne može je nadoknaditi niti jedna tvrtka, pa ni ZET.

»Kako je moguće da izvan ZET-a ostaje imovina vrijedna 254 mil. kuna?«, pitaju se u sindikatu iz kojeg su najavili da će, nakon što završe s potpisivanjem peticije o izvijestiti Skupštinu Grada Zagreba, gradonačelnika Milana Bandić, Uprave Holdinga i ZET-a, ali i javnost.

Naglašavaju kako postoji pismeni Sporazum s Upravom iz 2002., s jasnom stavkom da se odmaralište u Velom Lošinju ne može prodati bez suglasnosti sindikata, »a ovaj sindikat nije, niti će dati suglasnost za prodaju radničkog odmarališta glede promjene vlasništva«.

Zbog toga je predsjednik Sindikata Zagrebačkog holdinga Dražen Jović izdao nalog pravnim zastupnicima sindikata da pokrenu pripremne radnje kako bi po potrebi i sudskim putem zatražili i osporili gubitak imovine vrijedne 254 mil. kuna.

»Očekujemo veliki odaziv i podršku radnika, udruga, javnosti i medija, jer odmaralište u Velom Lošinju pripada ZET-u i njegovim radnicima i nitko nema pravo u naše ime ostaviti imovinu vrijednu 254 mil.kuna«, zaključili su iz Sindikata Zagrebačkog holdinga – ZET Zagreb. (ZG-m)

Komentari su zatvoreni