ZET-ova suvenirnica u starom tramvaju

ZET-ova suvenirnica u starom tramvaju

„Ovaj tramvaj u kojem je suvenirnica ja pamtim kao staru dvadesetku. To je tramvaj u kojem se odvijao gradski prijevoz, a danas je nova turistička ponuda na fantastičnoj lokaciji. To pokazuje da Grad Zagreb ima odlične druge lokacije osim Gornjeg grada i da ih treba otkriti“, rekla je Bienenfeld. Ponovila je da Zagreb u svibnju bilježi porast dolazaka turista i napomenula  kako to obvezuje da se još više radi  na obogaćivanju turističke ponude

Prva suvenirnica Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET) otvorila je jutros svoja vrata. Posebnost ove zanimljive i neuobičajene suvenirnice je u tome što je ona smještena u starom električnom tramvaju parkiranom ispred Tehničkog muzeja u Savskoj cesti 18. Osim što će posjetitelji i turisti u njoj moći kupiti prigodne suvenire poput kapa, majci, šalica, privjesaka, u malom tramvaju moći će doznati i sve informacije o uslugama ZET-a, ali i ostalim aktulnim gradskim događanjima.

U ZET-u su istaknuli kako je ova suvenirnica nastavak obogaćivanja turističke ponude Grada Zagreba. Na otvaranju ove suvenirnice bio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

„Radi se o sinergiji sadržaja Turističke zajednice grada Zagreba i ZET-a. Tako je nastala ideja da se ovo napravi kod Tehničkog muzeja u Savskoj ulici. Ovo je vrijeme kada grad Zagreb bilježi porast broja dolazaka turista i porast noćenja. Tako u svibnju imamo porast od 17 posto. To iziskuje da stalno osmišljavamo nove sadržaje i da unaprijedimo turističku ponudu Grada Zagreba kako bi ljudi sve više dolazili u ovaj grad jer to ima turističke, ali i gospodarske prednosti. Najviše turista dolazi iz Južne Koreje“, istaknuo je gradonačelnik Bandić. Na pitanje novinara hoće li pojeftiniti cijena ZET-ovih prijevoznih karata, Bandić je rekao kako će se to znati na jesen nakon što ZET to predloži upravi Zagrebačkog holdinga. Ponovio je kako će cijena karata pojeftiniti.

Zadovoljstvo zbog otvaranja nove suvenirnice ZET-a nije krila niti ravnateljica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld koja je istaknula kako ju veseli suradnja sa ZET-om. „Ovaj tramvaj u kojem je suvenirnica ja pamtim kao staru dvadesetku. To je tramvaj u kojem se odvijao gradski prijevoz, a danas je nova turistička ponuda na fantastičnoj lokaciji. To pokazuje da Grad Zagreb ima odlične druge lokacije osim Gornjeg grada i da ih treba otkriti“, rekla je Bienenfeld. Ona je ponovila kako Zagreb u svibnju bilježi porast dolazaka turista, no kako to obvezuje da se još više radi po pitanju obogaćivanja turističke ponude.

ZET-ova suvenirnica biti će otvorena u sezoni radnim danom od 9 do 21 sat, a vikendom od 10 do 18 sati.

(V.Vukoje)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni