ZET-ova linija za Stubake na čekanju

ZET-ova linija za Stubake na čekanju

Iako je još u kolovozu 2018. najavljeno uvođenje ZET-ove autobusne linije do Stubičkih Tolica, od nje zasad još uvijek nema ništa.

U ZET-u doznajemo kako je u tijeku javno savjetovanje o Prijedlogu Pravilnika o obavljanju javnog linijskog prijevoza putnika u cestovnom prometu. A tek nakon što Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture donese Pravilnik, definirat će se model putem kojeg će se uspostavljati nove županijske i međužupanijske autobusne linije, kao što je i predložena autobusna linija na relaciji Donja Bistra – Stubičke Toplice, objašnjavaju u ZET-u.

Podsjetimo, u povodu uvođenja kružne autobusne linije Planina Gornja – Stubičke toplice prošlog su se ljeta u zagrebačkoj Gradskoj upravi s gradonačelnikom Milanom Bandićem sastali gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić, načelnik Općine Stubičke toplice Josip Beljak i načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić.

Beljak je tada rekao da je uspostava ZET-ove linije od Donje Bistre do Gornje Stubice, koja bi povezivala Zagreb i Zagorje, revitalizacija nekadašnje linije koja je prometovala prije 30-ak godina, a olakšala bi stanovnicima Zagorja odlazak na posao, školu i fakultet, dok bi s druge strane građanima Zagreba olakšala dolazak u toplice i liječenje.

Linija u dužini 31 km išla bi od Gornje Planine preko Gornje Stubice, Stubičkih toplica, Donje Stubice do Bistre te išla kružnim dijelom nazad. Vožnja bi trajala oko 70 minuta u jednom smjeru. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni