ZET obilježava svoju 132. obljetnicu “Danima otvorenih vrata”

ZET obilježava svoju 132. obljetnicu “Danima otvorenih vrata”

(Foto: ZET)

Povodom 132. obljetnice ZET-a, kao i Europskog tjedna mobilnosti, ZET organizira manifestaciju „Dani otvorenih vrata“, koja će se u krugu tvrtke u Ozaljskoj 105, održavati u subotu i nedjelju, 16. i 17. rujna od 9 do 17 sati.

Riječ je o prvoj takvoj manifestaciji ZET-a kojom se Zagrepčanima nastoji pružiti jedinstveni uvid u svakodnevni način funkcioniranja javnog gradskog prijevoza, predstaviti njegovu bogatu tradiciju, kulturno-tehničku baštinu i razvoj. U sklopu manifestacije predstavit će se i dio radnika čiji je svakodnevni trud utkan u funkcioniranje prijevozne usluge.

Posjetitelji će imati mogućnost razgleda tramvajske radionice u kojoj se na vozilima izvode najsloženiji popravci. Moći će razgledati kultno spremište tramvaja iz 1936. godine organiziranom vožnjom tramvajem uz stručno vodstvo.

U dvorištu ZET-a bit će izloženi autobusi, tramvaji, ali i radna vozila koja će se moći razgledati. Za ljubitelje tehničke baštine, kao i naše najmlađe sugrađane, pripremljeni su posebni izlošci kojima će se predstaviti segmenti vozila i njihovo održavanja, kao i unikatne makete vozila koje su zasluga grupe vrijednih entuzijasta.

Kako bi posjetiteljima jednostavnije stigli do Remize, u prometu će od 10 do 16 sati biti besplatna tramvajska linija 21 koja će svakih 30 minuta prometovati kružnom trasom: Ljubljanica – Trg bana Josipa Jelačića – Glavni kolodvor – Trg žrtava fašizma – Trg bana Josipa Jelačića – Ljubljanica. Tramvaji će se zaustavljati na svim usputnim stajalištima, a riječ je o posebnim vožnjama koje podsjećaju na neka prošla vremena, s obzirom na to da će na liniji voziti dva muzejska tramvaja.

Ulaz u dvorište ZET-a bit će omogućen iz Ozaljske, kod Upravne zgrade (istočna porta). Iz ZET-a pozivaju sve sugrađane na ovu jedinstvenu manifestaciju.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni