ZET dobio još sedam poluniskopodnih autobusa

ZET dobio još sedam poluniskopodnih autobusa

(Foto: Ilustracija)

Javni gradski prijevoznik će uskoro raspisati natječaj za zapošljavanje vozača s obzirom na proširenje voznoga parka

Na Autobusnom pogonu Podsused danas je predstavljeno sedam od ukupno 29 novih autobusa za potrebe ZET d.o.o. Riječ je o posljednjoj isporuci poluniskopodnih autobusa Iveco Crossway u okviru projekta »Nabava 29 autobusa za potrebe ZET d.o.o.« koji je sufinanciran bespovratnim sredstvima EU fondova.

Novi autobusi marke Iveco Crossway LE City najnovija su generacija vozila za prijevoz putnika u europskim gradovima. Zadovoljavaju najstrože europske norme zahvaljujući Euro 6 motorima, što znači da su u potpunosti ekološki prihvatljivi, a ujedno su i prilagođeni za prijevoz osoba s invaliditetom.

Predstavljanju autobusa nazočio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima.

»Dižemo standard organiziranog javnog prijevoza kako bi putnicima osigurali kvalitetnija i ugodnija putovanja na svoje destinacije«, rekao je gradonačelnik Bandić te dodao da će ZET uskoro raspisati natječaj za zapošljavanje vozača s obzirom na proširenje voznoga parka. Istaknuo je da su nova vozila rezultat napora Grada Zagreba i ZET-a da konstantno ulažu u obnovu voznoga parka, podizanje kvalitete usluge, dostupniji te sigurniji prijevoz.

Direktorica ZET-a Ljuba Žgela je objasnila da je ukupna investicija za projekt »Nabava 29 autobusa za potrebe ZET d.o.o.« iznosila je oko 56 milijuna kuna, pri čemu je 85 % prihvatljivih troškova sufinancirano iz EU programa »Konkurentnost i kohezija«, dok se preostalih 15% sufinancira iz proračuna Republike Hrvatske. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni