ZET dobio četiri kombija za prijevoz osoba s posebnim potrebama

ZET dobio četiri kombija za prijevoz osoba s posebnim potrebama

Na trešnjevačkoj remizi jučer su predstavljena četiri nova specijalizirana kombi vozila u voznom parku Zagrebačkog električnog tramvaja. Dva vozila namijenjena su prijevozu osoba s invaliditetom, a dva prijevozu djece s poteškoćama u razvoju.

Vozila za čiju je kupnju Grad Zagrebg izdvojio nešto manje od 2,2 milijuna kuna predstavili su direktorica ZET-a Ljuba Žgela i gradonačelnik Milan Bandić.

On je istaknuo da Grad Zagreb posebnu pažnju posvećuje prijevozu osoba s invaliditetom, koji je za korisnike besplatan. Navedenu uslugu, koja je na raspolaganju 24 sata dnevno, ukupno koristi oko 1300 osoba. Dnevno se preveze 80-90 odraslih osoba s invaliditetom, te 40-50 djece s poteškoćama u razvoju (vrtićka djeca, osnovnoškolci i djeca do 15 godina starosti). Prijevoz svakodnevno koriste za odlazak na posao, fakultet, u školu, na rekreaciju, radnu terapiju i ostale aktivnosti.

»ZET uslugu prijevoza osoba s invaliditetom pruža još od 1994. godine, a kroz godine usluga se poboljšavala, a broj vozila se povećavao. Dokaz tome su ova 4 nova specijalizirana kombi vozila, sa kojima vozni park ZET-a sada broji ukupno 29 vozila. Nabavkom ovih novih vozila učinjen je još jedan iskorak u izjednačavanju mogućnosti osoba s invaliditetom. Dokazujemo da je Zagreb – Grad jednakih mogućnosti za sve. Naša je temeljna zadaća da budemo solidarni i na tome ćemo inzistirati«, zaključio je gradonačelnik.

Riječ je o vozilima marke Iveco Daily, opremljenima specijalnim rampama za osobe s invaliditetom ukupne nosivosti od 350 kg. Vozila zadovoljavaju najviše ekološke standarde zahvaljujući EURO VI motorima, a kako su opremljena automatskim mjenjačem vožnja će za korisnike biti još udobnija. Vozači i pratitelji prolaze stručnu obuku kako bi pomogli osobama s invaliditetom. (ZG-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t