ZET dobio 16 novih plinskih autobusa

ZET dobio 16 novih plinskih autobusa

Dio je to ZET-ovog voznog parka kojeg čini više od 400 autobusa, a koji bi do kraja godine trebao biti bogatiji i za čak 30 novih solo autobusa

Zagrepčani, poglavito oni u sjevernom dijelu grada, uskoro će se voziti u mini autobusima na stlačeni prirodni plin, vrijednima više od 15 milijuna kuna, najavljeno je danas u prigodi predstavljanja 16 novih plinskih autobusa u ZET-ovom Autobusnom pogonu Podsused. Kako je objasnio gradonačelnik Milan Bandić, dio je to ZET-ovog voznog parka kojeg čini više od 400 autobusa, a koji bi do kraja godine trebao biti bogatiji i za čak 30 novih solo autobusa.

Plinski autobusi, dijelom financirani novcem iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, pridonijet će, s ekološkog aspekta, još kvalitetnijem životu u hrvatskoj metropoli, a zbog svojih karakteristika posebno su pogodni za linije u brdskim područjima grada. Naglasak na ekologiju stavio je i sam zagrebački gradonačelnik, istaknuvši da je u planu u potpunosti kompletirati vozni park ZET-a ekološki prihvatljivim vozilima. Tako bi ove godine trebao biti pokrenut postupak nabave za oko još 30-ak novih autobusa, čiju bi nabavu također dijelom trebao financirati Fond.

Završetak je ovo ZET-ovog projekta, jednog od njih 25 koliko su ih trgovačka društva u vlasništvu Grada prijavili u 2014. za sufinanciranje Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a kojim će se u konačnosti unaprijediti javna infrastruktura kroz korištenje jeftinijeg i čistijeg javnog transporta. (zagreb.hr / zg-magazin.com.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni