ZET dezinficira vozila tri puta dnevno

ZET dezinficira vozila tri puta dnevno

Obzirom na razvoj epidemiološke situacije vezane za koronavirus, a temeljem preporuke Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, Zagrebački električni tramvaj će od petka, 13. ožujka svakodnevno vršiti dezinfekciju svih svojih vozila, i to tri puta dnevno, priopćili su iz ZET-a.

Napominju kako je ZET otpočetka izbijanja krize poduzeo niz preventivnih mjera kako bi se spriječilo širenje koronavirusa te je vlastitim kapacitetima svakodnevno pojačano čistio vozila koristeći dezinfekcijska sredstva koja, prema navedenoj deklaraciji, uništavaju bakterije, gljivice i viruse. Osim klasičnog načina nanošenja, dezinfekcijska sredstva nanosimo i raspršivanjem po cijeloj unutrašnjosti vozila tlačnim prskalicama.

U ZET-u navode kako su radi prevencije širenja koronavirusa osigurali dezinfekcijski sapun i sredstva za dezinficiranje ruku za sve radnike, kao i zaštitna sredstva za sve radnike koji imaju doticaja s putnicima i vozilima. Poručuju da su osigurali dovoljne količine dezinfekcijskog sredstva i opremu za efikasnije dezinficiranje vozila, a na vidljivim mjestima u svim vozilima su istaknuti plakati s mjerama zaštite od korona virusa.

Vozila, terminale i prodajna mjesta ZET-a svakodnevno koriste stotine tisuća građana koje servisira oko 4000 radnika ZET-a. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni