ZET će voziti za Stubake, samo ne zna se kada

ZET će voziti za Stubake, samo ne zna se kada

ZET-ova linija za »Stubake« je zapravo revitalizacija nekadašnje linije koja je prometovala prije 30-ak godina, a olakšala bi stanovnicima Zagorja odlazak na posao, školu i fakultet, dok bi s druge strane građanima Zagreba olakšala dolazak u toplice i liječenje

Učinkovitost hrvatske javne uprave može se dobro vidjeti na primjeru uvođenja međužupanijske autobusne linije, konkretno kružne autobusne linije Zagrebačkog električnog tramvaja koja bi trebala voziti do Stubičkih Toplica.

Uvođenje linije najavljeno je još 13. kolovoza 2018. godine, nakon sastanka zagrebačkog gradonačelnika Milan Bandića s gradonačelnikom Donje Stubice Nikolom Gospočićem i načelnicima općina Stubičke toplice i Gornja Stubica, Josipom Beljakoim i Jasminom Krizmanićem (https://zg-magazin.com.hr/zet-uvodi-autobusnu-liniju-za-stubake/). Danas, gotovo godinu dana nakon najave još nije poznato kada će linija početi prevoziti svoje prve putnike.

U ZET-u su nam pojasnili da liniju ne mogu uspostaviti prije nego što Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture donese Pravilnik o obavljanju javnog linijskog prijevoza putnika u cestovnom prometu.

Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture pak saznajemo da je javno savjetovanje o Prijedlogu Pravilnika o obavljanju javnog linijskog prijevoza putnika u cestovnom prometu (https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=10896) zatvoreno u ponedjeljak, 10. lipnja 2019. godine te je u tijeku analiza zaprimljenih komentara.

»Po završetku obrade pristiglih komentara i primjedbi te nakon objave Izvješća o provedenom savjetovanju na središnjem državnom portalu “e-Savjetovanja”, moći će se preciznije odgovoriti na postavljeno pitanje, o trenutku stupanja predmetnoga Pravilnika na snagu«, poručili su nam iz Ministarstva.

Podsjetimo, ZET-ova linija za »Stubake« je zapravo revitalizacija nekadašnje linije koja je prometovala prije 30-ak godina, a olakšala bi stanovnicima Zagorja odlazak na posao, školu i fakultet, dok bi s druge strane građanima Zagreba olakšala dolazak u toplice i liječenje.

Linija u dužini 31 km vozila bi od Gornje Planine preko Gornje Stubice, Stubičkih toplica, Donje Stubice do Bistre te išla kružnim dijelom nazad. Vožnja bi trajala oko 70 minuta u jednom smjeru. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni