Žena na kolodvoru uhvatila i zadržala lopova do dolaska policije

Žena na kolodvoru uhvatila i zadržala lopova do dolaska policije

Policija ustanovila da je počinio još cijeli niz krađa

(Ilustracija: PUZ)

U nedjelju, 11. prosinca oko 18.20 sati na Trnju, na Aveniji Marina Držića, na autobusnom kolodvoru, građanka je uhvatila 68-godišnjeg muškarca u pokušaju krađe iz njene torbice te ga zadržala do dolaska policijskih službenika.

Zagrebačka policija izvijestila je kako je muškarac priveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje kojim je potvrđena sumnja da mu navedeno nije jedino kazneno djelo koje je počinio. Sumnja se da je, uz navedeno, počinio još četiri kaznena djela „Krađa“ i dva kaznena djela „Računalna prijevara“ od kojih jedno u pokušaju.

Naime, sumnja se da je 28. travnja 2022. godine oko 17.50 sati, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, došao do dolaznih perona istog autobusnog kolodvora. Nakon što je na peron došao autobus, a putnici su iz prtljažnog prostora počeli uzimati prtljagu, osumnjičeni je iskoristio gužvu i nepažnju oštećene 61-godišnjakinje te iz njene ramene torbice otuđio novčanik s dokumentima, novcem i bankovnim karticama.

 Podigao novac s ukradene kartice

»Od namjere stjecanja protupravne imovinske koristi tada nije odustao već je otišao do bankomata u obližnjoj Trpimirovoj ulici te s bankovnog računa oštećene, pomoću otuđene kartice i PIN-a koji je pronašao u novčaniku, podignuo novac. S još je jednog bankovnog računa oštećene pokušao podići novac, no u tome nije uspio te se dao u bijeg«, navodi policija.

Novi slučaj dogodio se 2. lipnja, petnaestak minuta iza podneva. Sumnja se da je osumnjičeni tada ponovo došao na isti kolodvor, prišao 67-godišnjakinji te iz njene torbe otuđio novčanik s dokumentima i novcem.

»Nepažnju građanki na istom mjestu iskoristio je u jednom navratu i u studenome i još jedan put u prosincu ove godine. Naime, 18. studenoga oko 12.40 sati njegova meta bila je imovina 65-godišnjakinje, a 9. prosinca u večernjim satima imovina 58-godišnjakinje. U oba je slučaja, sumnja se, iskoristio nepažnju oštećenih te iz njihovih torbica otuđio novčanike s dokumentima i novcem, nakon čega se udaljio.

Protiv osumnjičenog će biti podneseno Posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni