“Zemlja mojih snova” u Lisinskom

“Zemlja mojih snova” u Lisinskom

(Foto: Filip Bašić / Crveni križ Zagreb)

Umjetnost ima snagu da nam promijeni život nabolje, a to su sinoć u Lisinskom pokazali izvođači koji su pred očima publike ostvarili svoj san oživjevši Zemlju svojih snova

Ponekad, usred surove stvarnosti i obične svakodnevice, život nam daruje bajku. Prava bajka odigrala se u srijedu navečer u prepunoj maloj dvorani Vatroslava Lisinskog. Ondje su korisnici Programa poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške za osobe s intelektualnim oštećenjem Crvenog križa Zagreb, uz eminentne umjetnike Tarika Filipovića, Borka Perića i Ivanu Husar, izveli glazbeno-scensko djelo „Zemlja mojih snova“.

Kroz glumu, ples, glazbu i likovno stvaralaštvo, pod stručnim vodstvom istaknutih redatelja, glumaca, plesača, pjevača, glazbenih i likovnih umjetnika, korisnici programa prikazali su oduševljenoj publici svijet šarene mašte i viziju svog idealnog svijeta. Spontano, bez zadrške i otvorenog srca publika se prepustila magičnoj atmosferi tijekom čitave predstave i podržala neprestanim pljeskom, kroz smijeh i suze pa čak i ples, nadahnjujući i emocionalni nastup.

Ovaj glazbeno-scenski kolaž kruna je višemjesečnog rada s korisnicima četiri područna centra Crvenog križa Zagreb. Dramaturški materijal korisnici su osmislili sami kroz stručno vođeni rad redatelja Marija Kovača, plesnog pedagoga Branka Bankovića, glazbene umjetnice Ane Majdak Fak, likovne umjetnice Klare Rusan te suradnica – glumice Petre Radin i glazbenice Ive Lipovac koji su unijeli puno ljubavi, vremena i truda u stvaranje ovog izuzetnog djela.

“Promijeniti život nabolje jednoj osobi, iznimna je stvar”

Predstava je organizirana u sklopu projekta „Kreativne terapije u radu s djecom i odraslima s invaliditetom – Aktivni i vidljivi u zajednici“ financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda. Projekt je vrijedan  gotovo 400 tisuća eura, a provodi ga GDCK Zagreb u suradnji s Dnevnim centrom za rehabilitaciju djece i mladeži Mali dom.

Crveni križ Zagreb kreirao je ovaj vrijedan projekt kojim su proširili i opseg i kvalitetu socijalnih usluga u zajednici kako bi oni najranjiviji, često nevidljivi pojedinci u društvu, postigli što veću socijalnu uključenost, a time i bolju kvalitetu života.

»Promijeniti život nabolje jednoj osobi, iznimna je stvar. Crveni križ Zagreb ovim projektom obuhvatio je više od stotinu ljudi. Stotinu pojedinaca na koje smo izravno utjecali i time i više nego opravdali svoj slogan: U službi humanosti!«, poručili su iz CKZ-a.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni