Željko Uhlir – HNS-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba

Željko Uhlir – HNS-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba

Svoju kandidaturu za gradonačelnika Zagreba objavio je i Željko Uhlir, predsjednik Gradske organizacije HNS-a.

Uhlir, inače državni tajnik u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne najavio je kako namjerava riješiti goruća pitanja Zagreba; od prometa, stanovanja i drugih.

Najavljuje i pokretanje projekta Zagreb pored Save s četiri nova prijelaza i smanjenje gradskih nameta.

Ističe kako je moto njegova djelovanja: red, rad i disciplina. U priopćenju se navodi da je Uhlira, kao čovjeka koji je izravno sudjelovao u velikim projektima obnove, na kandidaturu potaknula činjenica da se u Zagrebu niti 11 mjeseci nakon potresa ništa nije napravilo.

»Više ne mogu gledati ovo nečinjenje. Dok sam vodio obnovu nakon poplave na području Županjske Posavine obnovili smo sve za 13 mjeseci! Izgradili smo i obnovili 2000 kuća i 40 zgrada javne namjene! U Zagrebu se u skoro u istom razdoblju nije dogodilo – ništa!«, navodi Uhlir.

Željko Uhlir je rođeni Zagrepčanin, odrastao je u uglednoj obitelji inženjera, odvjetnika, glazbenika…

Zagreb u svojoj viziji vidi kao zelen i pametan grad.

»Mnogi europski gradovi taj koncept već razvijaju. U Milanu, primjerice, stvaraju dvadesetak novih gradskih parkova, ozelenjuju krovove i brojne javne površine! Ozelenjivanjem se pročišćava smog, smanjuje pritisak na javnu odvodnju, smanjuju se toplinski otoci ljeti, i bitno se unaprjeđuje kvaliteta života«, navodi. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni