Željka Leljak Gracin – nova predsjednica Zelene akcije

Željka Leljak Gracin – nova predsjednica Zelene akcije

Na Izbornoj skupštini u petak 18. studenoga Željka Leljak Gracin izabrana je za novu predsjednicu Zelene akcije, nakon njenog 10-godišnjeg volonterskog i profesionalnog rada u toj neprofitnoj organizaciji. Željka Leljak Gracin je pravnica po struci, ali osobito ističe kako je prvenstveno aktivistica za zaštitu okoliša i prirode, a tek onda pravnica i sve ostalo. Željka u Zelenoj akciji vodi Program prava okoliša, sudjelovala je u pripremi i provedbi brojnih projekata, članica je Upravnog odbora posljednjih 7 godina, a u dva je perioda obavljala i dužnosti potpredsjednice. Također, u prošlom sazivu Savjeta za razvoj civilnog društva bila je predsjednica tog tijela, te se osim zaštitom okoliša i prirode, u posljednjih nekoliko godina, predano bavi očuvanjem i daljnjim razvojem civilnog društva u Hrvatskoj.

Na Skupštini je izabran i novi i Upravni odbor Zelene akcije u sastavu: Luka Tomac, Jagoda Munić, Enes Ćerimagić, Sven Janovski, Daniela Jovanova Ivanković i Marko Košak. Skupština je izabrala i novi Nadzorni odbor u sastavu Vesna Teršelič, Dražen Šimleša i Mirela Travar. I na kraju, članice i članovi ZA usvojili su i Izvještaj o radu ZA za 2016. godinu, te Plan rada kao i Financijski plan za 2017. godinu.

Dosadašnji predsjednik Zelene akcije, Bernard Ivčić, nakon 4,5 uspješne godine na čelu udruge, nije se ponovno kandidirao za predsjednika, ali ostaje dalje raditi na Transportnom programu Zelene akcije. Također, Bernard postaje počasni član Vijeća Zelene akcije, što je savjetodavno tijelo Upravnom odboru, a članice i članovi zahvalili su mu na odličnom vođenju udruge te mu čestitali na ostvarenim uspjesima. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni