Željka Bašlin izlaže u Galeriji specijalne policije

Željka Bašlin izlaže u Galeriji specijalne policije

Samostalna izložba Poetika svjetlosti i oblika bit će otvorena od 11. do 26. kolovoza

Od 11. pa do 26. kolovoza u zagrebačkoj Galeriji specijalne policije iz Domovinskog rata RH na Trgu žrtava fašizma, akademska slikarica, suvremena hrvatska likovna umjetnica Željka Bašlin predstavlja se s novom samostalnom izložbom Poetika i svjetlosti oblika.

Odabir djela za ovu izlagačku prigodu Željke Bašlin iznova je ukazao na izniman poetski opus.

Naime, svi smo mi jednako okruženi s istim nepromjenjivim motivima, no svatko od nas tu jednu jedinu istinu postojanja vidi na sebi svojstven način, pa čak i vrlo različito doživljavamo često susretane pojavnosti.

Željka Bašlin doživljava svijet kao odmjereni, glazbenim taktom uređeni harmonični prostor u kome se živi, u kojem se voli, u kojem se, u kojem je temeljna mjera ljepota.

Ne, to nije idealizirani, lažno idilični prostor. Ne, to nije fantazija o nemogućem i nedostižnom, to je iskreno prihvaćanje boljih, senzibilnijih i fragilnijih aspekata naše stvarnosti.

Željka Bašlin posvetila je svoje slikarsko djelo jedinstvenoj i neodoljivoj ljepoti ukazujući na njezine raznovrsne oblike pojavnosti i nazočnosti u našim svakodnevnim životima.

Motivi grada Zagreba, mrtve prirode i zastave nezaobilazne su teme u slikarstvu Željke Bašlin i možda baš ova poetična izložba omogući ponekom da na drugačiji, čudesniji način doživi krajobraz, vedutu s kojima se susreće svaki dan, ne primjećujući raskoš boja i oblika.

Miroslav Pelikan

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni