“Željeznički muzej je mali biser u turističkoj ponudi Zagreba”

“Željeznički muzej je mali biser u turističkoj ponudi Zagreba”

Posebno je atraktivna izložba Orient-Express u Zagrebu koja posjetitelje uvodi u vrijeme kad se Simplon-Orient-Express na svojemu putovanju od Pariza do Istanbula zaustavljao u Zagrebu

U povodu uključenja Hrvatskog željezničkog muzeja u manifestaciju Advent u Zagrebu te povodom trećeg uzastopnog proglašenja Zagreba najboljom adventskom destinacijom Europe, zamjenica gradonačelnika Olivera Majić, zamjenik direktorice Turističke zajednice grada Zagreba Luka Benko i član Uprave HŽ Infrastrukture Marko Z. Žubrinić s predstavnicima Grada i TZ-e jučer su razgledali izložbu željezničke povijesne baštine.

Kroz izložbu koja se održava pod motom »Poklonite dobre vibracije« goste je provela ravnateljica Muzeja Tamara Štefanac. U sklopu izložbe priređena su i prigodna događanja namijenjena svim uzrastima, a održavat će se sve do siječnja.

Zamjenica Majić izrazila je zadovoljstvo što je Grad i ove godine izabran za najbolju europsku adventsku destinaciju.

»Konkurencija je bila velika, no Zagreb se i ove godine upisao na listu najbolje adventske destinacije. Izuzetno nam je drago da su hrvatska željeznička baština i Muzej ušli ove godine u adventsku ponudu Grada. Ovo je nastavak suradnje grada Zagreba i željeznice koja će u skoroj budućnosti biti još vidljivija«, rekla je zamjenica gradonačelnika.

»Ovaj Muzej je pravi mali biser u turističkoj ponudi Grada. Adventska ponuda programa Muzeja izuzetno je zanimljiva za sve uzraste i zagrepčana, i domaćih i stranih turista koji posjećuju Zagreb i u vrijeme adventa ali i cijele godine. Trudili smo se i ove godine podići ljestvicu ponude događanja, te smo se na kraju po treći puta upisali kao najbolja adventska destinacija. Događanja idu dalje, a Muzej će svim posjetiteljima ponuditi blagdanski ugođaj i puno skrivenih i nepoznatih željezničkih priča, rekao je zamjenik direktorice Turističke zajednice«, Luka Benko.

Marko Z. Žubrnić, član Uprave HŽ Infrastrukture unutar koje djeluje HŽM, zahvalio se zamjenici i izaslanici gradonačelnika i zamjeniku direktorice Turističke zajednice na dolasku i uvrštenju Muzeja u adventsku ponudu Grada.

Uz adventsku atmosferu i blagdansku dekoraciju, prigodnu glazbenu kulisu i ugostiteljsku ponudu, zanimljiv mural kolektiva PimpMyPump, posjetitelji mogu uz organizirano i stručno vođenje razgledati hrvatsku i internacionalnu željezničko-tehničku baštinu te nakratko ući u povijest putovanja vlakovima.

Posebno je atraktivna izložba Orient-Express u Zagrebu koja posjetitelje uvodi u vrijeme kad se Simplon-Orient-Express na svojemu putovanju od Pariza do Istanbula zaustavljao u Zagrebu. Posjetitelji će doživjeti interijer vagona Orient-Express-a i tako saznati zašto se Orient-Express naziva Kraljem vlakova i Vlakom kraljeva, a vidjeti će i kakve su predmete putnici dvadesetih i tridesetih godina prošlog stoljeća nosili u svojoj prtljazi te Zagreb kakav je nekad bio.

Još jedna zanimljivost adventa u željezničkom muzeju, moto svih događanja, muzejska akcija je »Poklanjam dobre vibracije« i izložba sakupljenih prijevoznih željezničkih karata. Posjetitelji se mole da svoje iskorištene prijevozne karte poklone Muzeju, na njima napišu poruku, važnu misao ili neki doživljaj s putovanja. Karte mogu biti iz nekih prošlih vremena, mogu biti novije, koje su posjetitelji nedavno koristili. Muzej će sačuvati karte i pohraniti ih u Zbirku voznih karata, a u vrijeme adventa od njih će složiti zanimljivu izložbu. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni