Željeznička pruga između Zapšrešića i Zaboka zatvorena idućih šest mjeseci

Željeznička pruga između Zapšrešića i Zaboka zatvorena idućih šest mjeseci

(Foto: Ilustracija)

Željeznička pruga na dionici Zaprešić-Zabok bit će zatvorena za sav promet od 1. travnja do 1. listopada 2019. Razlog obustave prometa je modernizacija i elektrifikacija pruge, a radovi vrijedni 614 milijuna kuna izvodit će se na dionici dugačkoj 24 kilometara.

Putnike će u navedenom razdoblju umjesto vlakova prevoziti autobusi prema voznom redu vlakova. Dio vlakova će prometovati na relaciji Zaprešić-Zabok i obratno bez stajanja, dok će se ostali autobusi zaustavljati na svim stajalištima. Autobusi će prevoziti i putnike od Zaboka do Gornje Stubice i obratno, javlja Radio Kaj.

Zbog veće cestovne udaljenosti između kolodvora te eventualnih gužvi na cestama očekuju se odstupanja u odnosu na vozni red vlakova.

O detaljima zamjenskog prijevoza putnici mogu saznati iz letaka na kolodvorima, stajalištima i u vlakovima.

Član uprave HŽ infrastrukture Darko Barišić je za HRT izjavio da će spomenuta dionica pruge biti potpuno rekonstruirana pa će se brzina vlakova povećati na 120 kilometara na sat. To konkretno znači da će vlakovi od Zaboka do Zaprešića i obratno voziti 28 minuta, a brzi vlak 14 minuta, što je od 30 do 50 posto smanjenje vremena putovanja.

Projekt je obnove pruge je s 85 posto iznosa sufinanciran iz EU fondova. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni