Želiš biti spasilac na zagrebačkim jezerima i bazenima?

Želiš biti spasilac na zagrebačkim jezerima i bazenima?

Da bi postao spasilac, kandidat mora zadovoljiti podosta zahtjevne uvjete te biti u stanju preplivati 400 metara za manje od 8 minuta i roniti 25 metara u daljinu

Pripremom nove kupališne sezone na jezerima Jarun i Bundek, te zatvorenim i otvorenim bazenima u gradu Zagrebu, danas je započeo i ciklus tečajeva za osposobljavanje spasilaca koje provodi Hrvatski Crveni križ u suradnji sa Ustanovom Upravljanje sportskim objektima. Tečajevi će se provoditi na bazenu Utrina i jezeru Jarun u trajanju od 7 dana u pet termina od 5. svibnja do 15 lipnja. Zadovoljenjem svih potrebnih uvjeta polaznici stječu Uvjerenje o osposobljenosti za spasioca na otvorenim vodama izdano od Hrvatskog Crvenog križa.

No da bi postao spasilac, kandidat mora zadovoljiti podosta zahtjevne uvjete. Osim što mora imati najmanje 18 godina i srednju stručnu spremu ili završni razred srednje škole, posjedovati uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti te poznavati plivačke tehnike (kraul i prsno), on mora biti u stanju preplivati 400 metara za manje od 8 minuta i roniti 25 metara u daljinu.

Testiranja zainteresiranih kandidata održavat će se na bazenu Utrina, Kombolova 4 a do 28. svibnja svakog utorka (od 9 do 10 sati) i srijede (od 15 do 16 sati). Svi zainteresirani mogu se prijaviti, ili zatražiti dodatne informacije, na sljedeće brojeve: tel: 01/6421 352; mob: 091/40 40 235 – Lovorka Šimunec. (zg-magazin / foto: www.hck.hr)

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni