“Želimo putem umjetnosti približiti fiziku, matematiku i filozofiju školskoj populaciji”

“Želimo putem umjetnosti približiti fiziku, matematiku i filozofiju školskoj populaciji”

Od čega je građen Svemir i kako sve na ovom svijetu funkcionira, pitanja su kojima se bavi kazališna predstava “Božja čestica” nastala prema istoimenom djelu nobelovca Leona Ledermana, a u izvedbi nezavisnog kazališnog kolektiva kojeg čine redateljica Romana Rožić te izvođači Ana Katulić i Tvrtko Kovačević, scenografiju, zvuk i rasvjetu potpisuje Filip Borelli, a produkciju udruga METAR60.

Predstava je to koja hrabro korača u područje znanosti, fizike i filozofije u kojoj kroz konfrontaciju dvoje likova; starog grčkog filozofa Demokrita (oca Atoma) i moderne atomske fizičarke publika na zanimljiv, pa pomalo i komičan, način otkriva kako se kroz povijest, od starih Grka pa do danas, promišljalo o temeljnoj materiji od koje je građen cijeli svijet. Dvoje protagonista sučeljavaju se i gotovo slengovskim razgovorom prolaze kroz povijesni razvoj znanosti, fizike i filozofije prirode zbog čega je predstava zamišljena i kao “obavezna dodatna nastava” svim srednjoškolcima.

“Želimo putem umjetnosti približiti fiziku, matematiku i filozofiju školskoj populaciji. To su predmeti koji su učenicima najteži i na koje roditelji najviše troše plaćajući dodatne instrukcije. Smatramo da se drukčijim, zabavnijim pristupom mogu ovi predmeti objasniti i senzibilizirati mlade za znanost”, ispričala je redateljica Romana Rožić.

Premijera predstave je u srijedu, 11.travnja u sportskoj dvorani velikogoričkog Srednjoškolskog centra, na adresi Ulica kralja Stjepana Tomaševića 21 s početkom u 18 sati. (Zg-magazin)
Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni