Zeleni odred ponovno ukazao na devastaciju Medvednice

Zeleni odred ponovno ukazao na devastaciju Medvednice

U Zelenom odredu ističu kako većina stanovnika Zagreba nije upoznata s »kriminalnom sječom stabala na Sljemenu«

Dvadesetak članova Zelenog odreda, foruma braniteljske udruge Vidra – veterani i društvena akcija u ponedjeljak je »odhodalo« Marš za Medvednicu, prvi u nizu najavljenih marševa protiv devastacije šuma. Prosvjednici su hodali od sljemenskog tunela do Markovog trga, a za pohod su odabrali prvi radni dan u tjednu kako bi ih na putu do grada vidjelo što više ljudi. Naime, u Zelenom odredu ističu kako većina stanovnika Zagreba nije upoznata s »kriminalnom sječom stabala na Sljemenu«.

»Ovih dana neki dijelovi grada osvanuli su oblijepljeni letcima s natpisom ‘Podržavam Zeleni odred’. Danas su građani mogli vidjeti što i koga bi trebali podržati«, poručili su aktivisti Zelenog odreda koji su započeli borbu protiv gradskih i državnih institucija jer ne žele da se građanima Zagreba oduzmu šume u korist stranih i domaćih privatnih investitora.

»Ono što nas stvarno brine je novi Zakon o šumama koji omogućava privatizaciju zemljišta i prenamjenu građevinskog zemljišta, svih tih, kao na Sljemenu, ogoljenih padina i prostora«, rekla je predsjednica spomenute udruge i voditeljica Zelenog odreda foruma VIDRA-e, Vesna Grgić.

Idući Marš je zakazan za subotu 1. rujna, s početkom u 8 sati. Kreće sa središnjeg Trga u Samoboru prema Markovom trgu. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni