Zeleni odred obišao i Gorščicu

Zeleni odred obišao i Gorščicu

Iz Zelenog odreda poručuju kako se već duže vrijeme na pojedinim dijelovima zagrebačke gore sustavno uništava mlada šuma i endemsko, zaštićeno bilje

Aktivisti Zelenog odreda braniteljske udruge „VIDRA – Veterani i društvena akcija“ u nedjelju su posjetili jedan od najugroženijih dijelova Medvednice – Gorščicu, gdje su kod planinarskog doma održali sastanak na otvorenom.

Iz Zelenog odreda poručuju kako se već duže vrijeme na pojedinim dijelovima zagrebačke gore sustavno uništava mlada šuma i endemsko, zaštićeno bilje poput veprine, pitospore, određene vrste paprati… »Uništavaju se zdrava stabla, ozbiljno se remeti šumski eko-sustav, ponovno bez stručnog nadzora,otvaraju se putevi za nova klizišta a sve opet u korist privatnih investitora«, tvrde aktivisti.

Ne bi li ukazali na devastaciju Medvednice otvorili su i Facebook stranicu neobičnog naziva »Tko će prvi do Bakice?«

Pozivaju sve da posjete njihovu stranicu i pridruže se njihovoj akciji za očuvanje naših šuma i zelenih površina.

Prošli tjedan su glede devastacije Medvednice urudžbirali dokumentaciju i poslali konkretna pitanja na adresu gradskih ureda te članova Gradske skupštine, a stručni aktivisti rade čak i na tužbi koja će otputovati za Bruxelles.

Podsjetimo, Zeleni odred je krajem srpnja organizirao pohod na lokalitet bivšeg sanatorija Brestovac koji je u vrlo derutnom stanju: https://zg-magazin.com.hr/zaustavite-bespostednu-devastaciju-medvednice/

(ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni