Zeleni kutci Trešnjevke

Zeleni kutci Trešnjevke

Tura u sklopu koje će se obići ti trešnjevački zeleni kutovi započinje uz jednu od najmodernijih građevina Trešnjevke, dok se šetanja nastavlja i manje poznatim putovima Vrbana i Prečkog i završava u zelenilu prisavskih šumaraka

U sklopu projekta Mapiranje Trešnjevke, kojemu je cilj na razne načine istražiti lokalni identitet kvart te ga približiti ljudima koji u njemu žive,  Centar za kulturu Trešnjevka (CEKATE) organizira još jednu pješačku turu po kvartu. Šetnja Zeleni kut Trešnjevke održat će se  11.travnja, s  početkom u 19 sati, a  sastanak je ispred Sky Office-a, Zagrebačka avenija (Rudeš).

Trešnjevka se svojom sjeveroistočnom stranom dotiče centra Zagreba, dok njen jugozapadni zeleni kut dotiče obale Save na mjestu gdje još uvijek prevladavaju livade i poplavne šume. Tura u sklopu koje će se obići ti trešnjevački zeleni kutovi započinje uz jednu od najmodernijih građevina Trešnjevke, Sky Office, dok se šetanja nastavlja i manje poznatim putovima Vrbana i Prečkog i završava u zelenilu prisavskih šumaraka  –  od stakla i betona do vrbe i gloga u sat i pol šetnje! Iz CEKATE-a pozivaju sugrađane da im se pridruže na mjestu gdje suvremena arhitektura susreće gradske divlje vrtove. Vodič po trešnjevačkim bespućima kao i do sada bit će Vanja Radovanović.

Sve ljubitelje Trešnjevke koji se ovoga puta neće moći pridružiti na šetnji pozivaju da sve što ih zanima o ovom kvartu potraže na www.mapiranjetresnjevke.com.   (zg-mag)