Zelena oaza u Karlovcu: Započela gradnja slatkovodnog akvarija i muzeja rijeka

Zelena oaza u Karlovcu: Započela gradnja slatkovodnog akvarija i muzeja rijeka

Sadržavat će deset velikih i niz manjih bazena sa 150 živućih slatkovodnih ribljih vrsta Europe, od čega 40-tak endemskih, zgrade u obliku školjki u potpunosti uklopljene u okoliš i travnate krovove

Na karlovačkom sportsko rekreacijskom centru Korana u srijedu je započela gradnja slatkovodnog akvarija u okviru projekta „Slatkovodni akvarij i muzej rijeka KAquarium“, vrijednosti preko 36 milijuna kuna.

Radi se o jednom od 15 odabranih projekata u konkurenciji od ukupno 144 pristigle projektne prijave na prvom natječaju za strukturne fondove Europske unije.

Slatkovodni akvarij lokalna je turistička atrakcija temeljena na bioraznolikosti karlovačkih rijeka i jezera te bogatoj tradiciji života uz rijeke. Sadržavat će deset velikih i niz manjih bazena sa 150 živućih slatkovodnih ribljih vrsta Europe, od čega 40-tak endemskih, zgrade u obliku školjki u potpunosti uklopljene u okoliš i travnate krovove, a otvorenje je planirano u rujnu 2016. godine.

„Projekt Slatkovodnog akvarija izuzetno je važan za razvoj gospodarstva, ne samo kroz turizam, već i kroz nove mogućnosti koje se otvaraju gospodarstvenicima tijekom gradnje, opremanja i kasnije tijekom rada akvarija. Akvarij će obogatiti lokalnu turističku infrastrukturu i generirati nove atraktivne turističke sadržaje i doživljaje kroz cijelu godinu“, istaknuo je gradonačelnik Grada Karlovca Damir Jelić.

Projekt je nastao u suradnji Grada Karlovca i Razvojne agencije Karlovačke županije – KARLA d.o.o., a predstavljat će floru i faunu hrvatskih rijeka i jezera, geološku prošlost, tradicijsku kulturu i povijest porječja četiriju karlovačkih rijeka. (karlovac.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni