ZeGeVege festival – 2. i 3. rujna

ZeGeVege festival – 2. i 3. rujna

Trg bana Josipa Jelačića, 2. i 3. rujna

ZeGeVege festival, uz mnoštvo zanimljivosti, prava je prigoda za naučiti nešto novo o održivom življenju i veganskoj prehrani. Održivo življenje je način života kojim se pri korištenju prirodnih resursa ne narušavaju okoliš, život životinja i dobrobit ljudi. Takav način življenja dugoročno omogućava opstanak biljnih i životinjskih vrsta, bioraznolikost, prirodnu ravnotežu i miran suživot svih živih bića na planetu.

ZeGeVege festival je edukativnog karaktera i organizira ga na neprofitnoj osnovi udruga Prijatelji životinja. Na području cijelog Trga bana Jelačića naći će se više od stotinu izlagača, šest restorana, šator s predavanjima i radionicama, pozornica s cjelodnevnim programom. Osim mnoštva dobre veganske hrane poput vege ćevapa, burgera od konoplje, gulaša, kebaba, sirovih torti i sladoleda, bit će prilike i za isprobavanje obuće izrađene od neživotinjskih materijala te tehnologije virtualne stvarnosti.

Od brojnih predavanja mogu se izdvojiti nutricionističko predavanje o veganstvu u trudnoći i djetinjstvu, predavanje o povezanosti ekologije i hrane i predavanja o povezanosti veganstva i feminizma. Na radionicama će se moći saznati kako pripremiti slasna jela s palačinkama bez jaja, sirove slastice i slično. Posjetitelje očekuje i šminkanje s veganskom kozmetikom, nagradna igra…

Na ZeGeVege festivalu predstavit će se i brojne udruge čiji rad je povezan s održivim življenjem, a svaki posjetitelj otići će s brošurom u kojoj su recepti te korisne i zanimljive informacije.

ZeGeVege festival dobio je iznimno veliku potporu raznih institucija. Na ZeGeVege festival, 2. rujna u 9 sati, doći će ministar poljoprivrede Davor Romić koji će i pozdraviti sve prisutne.

Izvođači 9. ZeGeVege festivala:
Detour, U pol’ 9 kod Sabe, TransForm Crew, Atomic Dance Factory, Lorena Jelusić & Bruno Jelusić, Juraj Jurlina acoustic, Zumba Fitness by Jelena Diklić, Kim Verson, School of Street Styles, Dječji zbor Kikići i Teen grupa Genijalci, Back to Swing, Vedran Petrak/gong, Mofit, Antonio Bajić (akustika) te IFEEL.

Predavači 9. ZeGeVege festivala:
Nikolina Plenar, mag. nutr. Ivana Šimić, Vesna Sirovina (Melli Aromatica), Vladimira Vlatka Frketić (Makronova), Tatjana Zajec, Jelena Tomašević, Snežana Milovanović (Sloboda za životinje), Gordana Dragičević (Parkticipacija & Hrvatska permakultura), Kolektiv Sjemenčice, Ivana Rukavina i Mislav Skrepnik, Ksenija V. Kutlačić (Utočište Koki), Anita Euschen, dr. sc. Lada Čale Feldman, Mihaela Devescovi, Tamara Dabić (Makronova), Irena Mikšić, Marina Milković, Irina Jurinac (Zdravljak), Vedran Romac te Udruga Pobjede.

Zg-magazin

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni