Zdravstveni sustav funkcionira “izrazito otežano” na svim razinama

Zdravstveni sustav funkcionira “izrazito otežano” na svim razinama

(Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo dr. Vjekolsav Jeleč / Foto: zagreb.hr)

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 27 korisnika i 11 djelatnika

U protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo »Dr. Andrija Štampar« obavljeno je 1381 testiranje na SARS-CoV-2, od čega je 481 nalaz bio pozitivan, rečeno je na današnjoj konferencijia Stožera civilne zaštite Grada Zagreba. Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u Zagrebu ima ukupno 662 novooboljelih.

»Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 657 osoba. Mjera samoizolacije izrečena je za 1699 osoba«, kazala je zamjenica ravnatelja »Štampara« Sandra Šikić.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 27 korisnika i 11 djelatnika.

Glede situacije u školama, tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 38 učenika i tri nastavnika osnovnih škola te 31 učenika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 714 učenika osnovnih te 424 učenika srednjih škola.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč istaknuo je kako zdravstveni sustav funkcionira izrazito otežano na svim razinama. »Epidemiološka situacija nije dobra, moramo se nastaviti truditi osobno i kao dio kolektiva da štitimo sebe i druge«, poručio je.

Voditelj operativno-komunikacijskog centra Stipo Mandić izvijestio je da na području policijske uprave zagrebačke u razdoblju od 7. prosinca do danas zabilježeno kršenje odluke Nacionalnog stožera u 18 slučajeva, a 17 osoba je prekršilo Zakon o zaštiti zaraznih bolesti pučanstva( nepravilno nošenje ili nenošenje zaštitne maske).

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba doc. Olivera Majić izvjestila je o financijskoj procjeni šteta od potresa. Prema njezinim riječima, do danas je dano u obradu 7533 građevina, potpisano je 135 ugovora s vanjskim stručnjacima i utrošeno je 17.305 radnih sati, odnosno 2,59 milijuna kuna. (zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni