Zdravstvena inspekcija nije ustanovila nikakve protuzakonitosti u bolnici Srebrnjak

Zdravstvena inspekcija nije ustanovila nikakve protuzakonitosti u bolnici Srebrnjak

Zdravstvena inspekcija ustvrdila je da je Dječja bolnica Srebrnjak radila po zakonu, a sve optužbe zbog kojih je njezin ravnatelj Boro Nogalo smijenjen pokazale su se neosnovanima, rezime je teksta koji je u nedjelju objavio Jutarnji list.

Naime, zdravstvena inspekcija u svom nadzoru provedenom 19. i 20. prosinca nije ustanovila nikakve nezakonitosti u radu Dječje bolnice Srebrnjak, uključujući i navodno nadriliječništvo zbog čega je smijenjen ravnatelj Nogalo, što je izrijekom navedeno i u nalazu inspekcije.

U zaključcima inspekcije kaže se da optužbe za nadriliječništvo nisu potvrđene »jer je uvidom u dokumentaciju utvrđeno da je nutricionistica na zahtjev liječnika samo provodila nutricionistička savjetovanja te mjerenja koja su u njezinoj domeni, a nalaz bi potom bio proslijeđen liječniku koji je to i tražio. Sve to rađeno je u dogovoru i koordinirano s kontrolorima HZZO-a«.

U nalazu se također naglašava da je bolnica od 2012. do 2016. za sva zapošljavanja imala suglasnost Upravnog vijeća i Ministarstva zdravstva, suprotno tvrdnjama predsjednice Upravnog vijeća Ane Stavljenić-Rukavina. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni