Zbog utrke “Zagreb Advent Run” u nedjelju otežan promet gradskim središtem

Zbog utrke “Zagreb Advent Run” u nedjelju otežan promet gradskim središtem

Ulična utrka „Zagreb Advent Run“, koja će se održati u nedjelju 10. prosinca, uvjetuje izmjene u prometu užeg gradskog središta.

U periodu od 9.10 do 11.30 sati bit će obustavljen tramvajski promet središnjim gradskim trgom te će tramvajske linije koje uobičajeno prometuju preko Trga bana Josipa Jelačića prometovati obilazno preko Glavnog kolodvora i nastaviti dalje na svoje trase.

Autobusna linija 118 (Trg Mažuranića – Voltino) će u vremenu od 8 do 12.30 sati prometovati skraćeno i to na relaciji od Voltinog do Ulice Božidara Adžije. Autobusi će sa stajališta u zoni Adžijine i Magazinske ulice polaziti 5 minuta kasnije u odnosu na uobičajeni raspored, dok vremena polazaka autobusa iz Voltinog ostaju nepromijenjena.

Utrka ujedno onemogućuje prometovanje turističkog vlakića i Veselog božićnog tramvaja koji će zbog toga prve polaske s Trga bana Josipa Jelačića ostvariti u 12 sati te će dalje prometovati prema rasporedu.

Utrka kojom se žali ukazati na značaj održavanje tjelesna forme u vrijeme kada se pretjeruje u jelu (i piću)   ima i humanitarni karakter te će prikupljati novac za pomoć udruzi  novac udruzi “Ljubav na djelu” koja okuplja roditelje djece oboljele od malignih bolesti koja se liječe u Klinici za dječje bolesti Zagreb . Glavni cilj djelovanja udruge je pomoć i potpora djeci oboljeloj od malignih bolesti kao i njihovim roditeljima.  (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni