Zbog utakmice protiv Danske u četvrtak na snazi posebna regulacija prometa

Zbog utakmice protiv Danske u četvrtak na snazi posebna regulacija prometa

(Foto: Davor Rostuhar / Hrvatska iz zraka)

Hrvatski nogometni savez pripremio je u suradnji s Policijskom upravom zagrebačkom informacije i upute za navijače uoči utakmice Uefine Lige nacija između Hrvatske i Danske na stadionu Maksimir u Zagrebu.

Na dan utakmice Uefine Lige nacija između Hrvatske i Danske koja će u četvrtak biti održana na stadionu Maksimir (s početkom u 20.45 sati) na snazi će posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima stadionu.

Iz Policijske uprave zagrebačke mole građane da poštuju smjernice, upozorenja i zapovijedi policijskih službenika u prometu i na stadionu, kako bi nogometna utakmica protekla bez izgreda.

Najavljuju da će policijski službenici prije, za vrijeme i nakon održavanja javnog okupljanja intenzivno nadzirati područje grada te obilaziti mjesta gdje će se okupljati navijači i navijačke skupine u cilju prevencije protupravnih ponašanja, zaštite imovine i sigurnosti osoba.

Na dan održavanja utakmice, pogotovo na dijelu oko stadiona Maksimir očekuje se veliki broj pripadnika različitih hrvatskih navijačkih skupina, kao i strane navijače. Građane se moli da odmah pozovu policiju na broj 192 ako uoče skupine osoba koje se protupravno ponašaju ili bi se mogle protupravno ponašati.

Posebna regulacija prometa na području Zagreba

Temeljem prethodne suglasnosti nadležnog gradskog ureda Grada Zagreba i Rješenja Policijske uprave zagrebačke 22. rujna od 06,00 do 24,00 sata privremeno se zatvara prometa i to:

  •   parkiralište ispred zapadne tribine stadiona Maksimir,
  •   parkiralište tržnice Borongaj,
  •   poligon za obuku vozača Borongaj,
  •   parkiralište kod bazena Svetice,
  •   parkiralište od spomenika Bacača diska do zapadnog parkirališta stadion Maksimir,
  •   D. Budaka od tržnice Borongaj do bazena Svetice,
  •   Hitrecova ulica i parkiralište na Hitrecovoj ulici,
  •   Zapadno parkirlaipšte Ekonomskog fakulteta, Trg J. F. Kennedya.

Od 18,00 do 24,00 sata privremeno se zatvara i:

  •    krajnja desna prometna traka zapadnog kolnika Avenija Gojka Šuška od raskrižja Ulice Štefanovec do raskrižja s Maksimirskom cestom.

Budući da se na dan odigravanja utakmice očekuju gužve u prometu na pravcima prema stadionu, svim građanima koji planiraju doći na utakmicu savjetuje se da na vrijeme krenu prema stadionu. S obzirom na to da se vozila neće moći parkirati oko stadiona i u široj zoni oko stadiona, preporuka je da se na utakmicu ide pješke ili javnim prijevozom.

Fer, korektno i sportsko navijanje

Iz PUZ-a mole navijače da se pridržavaju odredbi vezanih na Zakon o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o javnom redu i miru, osobito vezano na neprimjereno skandiranje, konzumaciju alkohola i uporabu pirotehnike.

Upotreba pirotehnike nije dozvoljena te će se oni koji je budu upotrebljavali procesuirati sukladno Zakonu o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima, a sve s ciljem kako bi susret prošao u primjerenom ozračju vrhunskog sportskog događaja.

Najavljuju i kako će policija sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, vršiti video i foto snimanje uže zone i samog prostora stadiona.

Ovim putem pozivaju sve navijače, posjetitelje i građane za fer, korektno i sportsko navijanje bez rasističkog i diskriminatornog skandiranja prije, za vrijeme i nakon utakmice. Također obavještavaju navijače da se na tribine neće moći unijeti kišobrani, velike torbe i ruksaci, boce, upaljači, kovanice i drugi predmeti pogodni za ozljeđivanje ili izazivanje požara.

Nakon ulaska na stadion i tijekom javnog okupljanja gledatelji isključivo mogu sjediti na mjestu koje je određeno na ulaznici i ne mogu tijekom javnog okupljanja sjediti na nekom drugom mjestu, niti biti na mjestima ili u prostorima koji nisu predviđeni za gledatelje.

Sva uočena naprijed navedena protupravna ponašanja bit će sankcionirana sukladno Zakonom o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Ulaz na stadion

Posjetitelji uz kupljenu ulaznicu prilikom ulaza moraju imati identifikacijski dokument sa slikom (osobna iskaznica, putovnica i vozačka dozvola) temeljem kojeg će prije ulaska biti provjeren njihov identitet.

Ulazi u stadion bit će otvoreni od 18:45 sati. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni