Zbog štrajka u Croatia Airlinesu otkazana 24 leta

Zbog štrajka u Croatia Airlinesu otkazana 24 leta

Za današnje letove predbilježeno je ukupno 4600 putnika, a očekuje se da će poremećaje u planiranom putovanju osjetiti njih oko 900, odnosno petina

Piloti i kabinsko osoblje Croatia Airlinesa počelo je danas u 6 sati najavljeni štrajk. U njemu sudjeluju dvije trećine zaposlenika koji traže zadržavanje stečenih prava prema kolektivnom ugovoru iz prošle godine. Iz Croatia Airlinesa poručuju da će svi putnici biti zbrinuti i prevezeni do svojih odredišta. Otkazana su 24 leta, za pet letova izmijenjen je red letenja, dok će 23 leta biti obavljena unajmljenim zrakoplovima.

Za današnje letove predbilježeno je ukupno 4600 putnika, a očekuje se da će poremećaje u planiranom putovanju osjetiti njih oko 900, odnosno petina. Sve informacije o smanjenom opsegu letenja i točan raspored svih letova objavljeni su na internetskim stranicama www.croatiaairlines.hr.

Moguć štrajk i kontrolora leta

Ispred upravne zgrade Croatia Airlinesa u Buzinu jutros se okupilo stotinjak pilota i stjuardesa. Kažu da će štrajkati dok se ne ispune sindikalni zahtjevi. Traži se zadržavanje svih stečenih prava prema kolektivnom ugovoru iz prošle godine.

Ne dođe li do dogovora sindikata u štrajku s upravom Croatie Airlinesa, navodno će se i kontrola leta pridružiti štrajku. Neslužbeno doznajemo da bi u štrajk mogli stupiti već u četvrtak jer im uprava Croatia Airlinesa namjerava uvesti radnu obvezu.

Predsjednica Sindikata kabinskog osoblja Suzana Artuković Vuksan izjavila je kako su razgovori sindikata i Uprave, koji su trajali do ponoći, završili bez dogovora, no nastavak razgovora najavljen je za danas u 9 sati. Potpisivanjem ugovora s tri sindikata postignuta je ušteda od pola milijuna kuna, a od Hrvatskog sindikata prometnih pilota i Sindikata kabinskog osoblja očekuje se ušteda od 10 milijuna kuna, dodala je. Član Uprave CA Zlatko Širac izjavio je jučer da neće popustiti sindikalnim ultimatumima jer bi to ugrozilo opstojnost kompanije. (hrt / zgm)

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni