Zbog sigurnosti djece zatražili obustavu zamjene azbestnog krova na OŠ Mladost

Zbog sigurnosti djece zatražili obustavu zamjene azbestnog krova na OŠ Mladost

Na sjednici Odbora za predstavke i pritužbe Gradske skupštine u utorak se raspravljalo o skidanju azbestnih ploča s Osnovne škole Mladost u zagrebačkom naselju Utrina.

Gradski zastupnici jednoglasno su donijeli zaključak kojim traže da radovi na obnovi ne počnu dok se ne postigne sporazum između Gradske uprave, škole, Zavoda za javno zdravstvo i predstavnika roditelja.

Također su uputili zahtjev Odboru za obrazovanje Gradske skupštine da se donese jedinstveni kriteriji za sve slične situacije s azbestom u školama i vrtićima. Za kraj, zatražili su očitovanje o konkretnom slučaju od mjerodavnih gradskih ureda, u prvom redu od Gradskog ureda za obrazovanje, prostorno uređenje, za zdravstvo, a zatim i od Nastavnog zavoda za javno zdravstvo »Dr. Andrija Štampar«.

Predsjednik spomenutog gradskog odbora Matej Mišić (SDP) kaže da situacija sa školom još nije raspletena jer nema konačne odluke. No radovi na njoj su privremeno obustavljeni, a Mišić će zajedno s roditeljima insistirati da se radovi ne odvijaju u vrijeme dok djeca borave u školi. Nadodaje kako će tražiti da konačno riješenje dobije zeleno svjetlo i od Zavoda za javno zdravstvo koje se isto tako usprotivilo prvotnom planu izvedbe radova.

»Svima mora biti u interesu da se pronađe najbolje rješenje jer bilo kakva ugroza djece i djelatnika škole može imati nemjerljivo štetne posljedice«, kaže predsjednik Odbora i zaključuje kako se problem s izmjenom azbestnih ploča na svim gradskim ustanovama treba sustavno rješavati u suradnji sa strukom kako se situacija iz OŠ Mladost nikada više ne bi ponovila u nekoj drugoj školi ili vrtiću. (M. K.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni