Zbog prometnih prekršaja policija u dva dana oduzela čak tri vozila!

Zbog prometnih prekršaja policija u dva dana oduzela čak tri vozila!

Počiniteljima izrečene i zatvorske kazne

(Ilustracija: MUP)

23-godišnjaku koji iza sebe ima niz prometnih prekršaja te je vozio bez položenog vozačkog ispita trajno je oduzet BMW, a 22-godišnjaku privremeno automobil bjelovarskih registarskih oznaka. Privremeno je oduzeto i teretno vozilo kojim je upravljao recidivist

Policija je u subotu, 22. listopada oko 11.25 sati na Čulinečkoj cesti, tijekom nadzora prometa zaustavila osobni automobil varaždinskih registarskih oznaka kojim je upravljao 23-godišnjak, koji je već evidentiran zbog prometnih prekršaja.

»Kontrolom vozača su policijski službenici utvrdili da osumnjičeni upravlja vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom bilo koje kategorije. Također, utvrđeno je da mu je zbog skupljenih negativnih bodova, rješenjem nadležnog tijela određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole na rok od dvije godine, odnosno do lipnja 2024. godine«, priopćila je u utorak Policijska uprava zagrebačka.

Odbio testiranje na droge

Ujedno je utvrđeno da 23-godišnjak za vrijeme upravljanja vozilom nije bio vezan sigurnosnim pojasom te se odbio testirati na prisutnost droga u organizmu.

Zbog svega navedenog policijski službenici su osumnjičenome privremeno oduzeli osobni automobil varaždinskih registarskih oznaka, vozilo je smješteno na štićeni prostor do donošenja odluke o prekršaju.

Policijski službenici su potom 23-godišnjaka odveli na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 41.000 dok mu je osobni automobil marke BMW varaždinskih registarskih oznaka, trajno i bez naknade oduzet.

Uvjetna kazna zatvora na šest mejseci

Istog dana oko 14 sati, također na Čulinečkoj cesti u Zagreb, policija je zaustavila osobni automobil bjelovarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 22-godišnjak. Provedenom kontrolom ustanovljeno je da vozilom upravlja prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom bilo koje kategorije. Zbog skupljenih negativnih bodova rješenjem određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole na rok od dvije godine, odnosno do veljače 2023. godine.

Policijski službenici su mu privremeno oduzeli osobni automobil. Na općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 3000 kuna te kaznom zatvora od 40 dana, uvjetno na šest mjeseci. Također mu je izrečena i zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

U nedjelju, 23. listopada oko 1.25 sati u Zagrebu u Vinodolskoj ulici, u nadzoru prometa zaustavljen je teretni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 38-godišnji recidivist za kojeg je utvrđeno kako je upravljao vozilom prije stjecanja prava te za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane.

Policijski službenici privremeno su mu oduzeli tereni automobil i smjestili ga na štićeni prostor do donošenja odluke o prekršaju. Osumnjičeni je uz optužni prijedlog doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana te je odvezen u Zatvor u Zagrebu.

U pijanom stanju skrivio prometnu nesreću

U petak, 21. listopada oko 20 sati, 51-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Zagrebačkom cestom u Sesvetama u smjeru zapada. Dolaskom do kućnog broja 9 sudjelovao je u prometnoj nesreći u kojoj je nastala materijalna šteta.

Daljnjim postupanjem na mjestu događaja utvrđeno je kako je osobnim automobilom upravljao pod utjecajem alkohola (1,41 g/kg) i to prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita. Nakon otrježnjenja odveden je na Općinski prekršajni sudu u Sesvetama gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 16.500 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni