Zbog obnove vrelovoda dio grada opet bez tople vode

Zbog obnove vrelovoda dio grada opet bez tople vode

(Foto: HEP)

Zbog radova na revitalizaciji vrelovodne mreže, HEP-Toplinarstvo će u razdoblju od 25. kolovoza do 15. rujna 2021. privremeno obustaviti isporuku tople vode svim krajnjim kupcima u naseljima Dugave, Sloboština i Jakuševec. Bez tople vode će ostati i dio krajnjih kupaca u naseljima Travno, Savica, Borovje, Trešnjevka, Srednjaci, Jarun, Gajevo, Staglišće, Vrbani i Malešnica.

Projektom Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba, koji se provodi u okviru Operativnog programa »Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.«, revitalizirat će se gotovo trećina dionica zagrebačke vrelovodne mreže, odnosno 68,5 km dotrajalih vrelovoda od ukupno 227,3 km vrelovodne mreže.

Postojeća vrelovodna mreža zamijenit će se modernijom tehnologijom predizoliranih cijevi, čime će se povećati pouzdanost i sigurnost centralnog toplinskog sustava grada Zagreba te emisija onečišćujućih tvari u okoliš.

Projekt se provodi u razdoblju od 2021. do 2023. godine. Ukupna vrijednost investicije iznosi 700 milijuna kuna, od čega je 421,5 milijuna bespovratnih sredstava dobivenih od Europskog fonda za regionalni razvoj. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni