Zbog neprijavljenog prosvjeda Glogoški i Klemm dobili prijave

Zbog neprijavljenog prosvjeda Glogoški i Klemm dobili prijave

Prijeti im novčana kazna od 5000 do 20.000 kuna

Zagrebačka policija jučer je izvijestila je da je protiv Đure Glogoškog i Josipa Klemma podnijela tzv. optužni prijedlog jer kao organizatori nisu prijavili braniteljski prosvjed u Savskoj ulici, zbog čega im prijeti novčana kazna od 5000 do 20.000 kuna.

Glogoškom i Klemmu prijave su uručene prije konferencije za novinare ministra branitelja Predraga Matića, u šatoru ispred ministarstva.

»Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da postoji osnova sumnje da prvo i drugoprijavljeni, kao organizatori javnog okupljanja u Savskoj cesti ispred kbr. 66, od 20. listopada 2014. pa nadalje, nisu prijavili javno okupljanje mjesno nadležnoj policijskoj upravi, iako su to bili dužni učiniti sukladno odredbama Zakona o javnom okupljanju«, izvijestila je policija. Policija nije otkrila identitet već samo godišta prijavljenih.

U priopćenju objavljenom na službenoj internetskoj stranici u ponedjeljak poslijepodne stoji i da policija nastavlja s kriminalističkim istraživanjem »vezano uz održavanje neprijavljenih javnih okupljanja koja su se održala u subotu, 14. ožujka 2015. na području centra Zagreba«.

Prijavu protiv Glogoškog i Klemma potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić najavio je ranije u ponedjeljak, a najavio je i prijave protiv organizatora protu prosvjeda koji također nisu bili prijavljeni, a koje je organizirao pokret Occupy Croatia. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni