Zbog neisplate plaća počeo štrajk u Imunološkom zavodu

Zbog neisplate plaća počeo štrajk u Imunološkom zavodu

Sindikat EKN-a je odlučio prekinuti neizvjesnost jer zbog nedostatka novaca postaje upitno daljnje poslovanje društva, nabava sirovine i ambalaže za izvoz, podmirivanje kredita i plaća radnika

Nakon neuspješnog mirenja koje je održano u petak u Imunološkom zavodu jutros je počeo štrajk koji će trajati do isplate plaća za kolovoz, izvijestila je povjerenica Sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske (EKN) u Zavodu Lidija Jagarinec.

To je posljednja slamka spasa za radnike, kako bi sačuvali barem dostojanstvo, ako ništa drugo, jer je nemoguće dolaziti na posao i raditi bez plaće – to je nemoguća misija, rekla je Jagarinec Hini.

U Imunološkom zavodu trenutačno je zaposleno oko 200 radnika. Štrajk je potpuno legitiman i provodi se po zakonu, naglasila je Jagarinec, jer je postupak mirenja neuspješno završio u petak, 17. listopada.

Radnici također traže da Uprava Imunološkog zavoda isplati plaću i za rujan, te upozoravaju da će se u protivnom suočiti s novim štrajkom. Sve su to posljedice nesnalaženja ili namjernog zapostavljanja i zakulisnih igara vlasnika, koji do danas nije prepoznao važnost Imunološkog zavoda, stoji u priopćenju predsjednika Sindikata EKN Krešimira Dorića.

Članovi Sindikata EKN-a Hrvatske u društvu Imunološki zavod d. d. su 1. listopada proveli referendum na kojem se 78 % članova izjasnilo za pokretanje štrajka. Kako još nema nikakvih naznaka kada bi mogla biti isplaćena plaća za kolovoz, a opasno se bliži i rok isplate plaće za rujan, Sindikat EKN-a je odlučio prekinuti neizvjesnost jer zbog nedostatka novaca postaje upitno daljnje poslovanje društva, nabava sirovine i ambalaže za izvoz, podmirivanje kredita i (naravno) plaća radnika. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni