Zbog maturanata Hitna intervenirala 27 puta!

Zbog maturanata Hitna intervenirala 27 puta!

U Nastavnom zavodu za hitnu medicinu ističu kako je u usporedbi s prošlogodišnjom proslavom vidljiv porast broja ozlijeđenih i akutno opitih maturanata

Tijekom »Dana zagrebačkih maturanata« Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba pružao je usluge hitne medicinske pomoći s dodatna tri tima u odnosu na uobičajeni dan. Tijekom cijelog dana zabilježeno je 27 intervencija, od čega devet puta na trasi po kojoj se kretala povorka maturanata od Trga bana Josipa Jelačića i 18 puta na lokaciji Bundek.

Kako doznajemo u Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Grada Zagreba razlozi intervencija bili su: lakše tjelesne ozljede kod 14 maturanata, lakša i teža otrovanja alkoholnim pićima kod osam maturanata, ubodi insekata kod dva maturanta, napadi panike kod jednog maturanta, bolovi u trbuhu i omaglica kod po jednog maturanta.

Od navedenog broja intervencija timovi hitne medicinske pomoći u hitnim su bolničkim prijemima zagrebačkih bolnica zbrinuli 10 maturanata, od kojih sedam zbog lakših tjelesnih ozljeda i troje zbog prekomjerne uporabe alkohola.

U Nastavnom zavodu za hitnu medicinu ističu kako je u usporedbi s prošlogodišnjom proslavom vidljiv porast broja ozlijeđenih i akutno opitih maturanata.

Tako su tijekom prošlogodišnje proslave »Dana zagrebačkih maturanata« ekipe hitne pomoći zabilježile su šest intervencija manje te su na teren izlazile 21 puta.

Kada je pak riječ o štetama na vozilima javnog gradskog prijevoznika, koja su uobičajeno na meti raspojasanih maturanata, ove godine nije počinjena značajnija šteta na vozilima, saznajemo u ZET-u.

U dva autobusa onečišćen je putnički prostor, a iz tog razloga vozila su povučena u garažu na detaljno čišćenje. Na jednom tramvaju starije generacije došlo je do manjeg oštećenja staklene površine na vratima, što je, kako navode, sanirano u najkraćem mogućem roku.

Prema informacijama ZG-magazina maturanti su jučer zadali podosta posla zagrebačkoj policiji koja je intervenirala zbog protuzakonitog korištenja pirotehničkih sredstava te drugih situacija, no o tome ćemo izvijestiti nešto kasnije kada dobijemo podrobniju informaciju iz Policijske uprave zagrebačke. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni