“Zbog ljubavi sam postao vegetarijanac”

“Zbog ljubavi sam postao vegetarijanac”

Na Trgu bana Josipa Jelačića održan je u utorak šesti Vegesajam. Na jednom od malobrojnih štandova mogao se probati hamburger, ali i tortilja sa konopoljom. Kako nam je otkrio Miro Luki, kuhar ovog specijaliteta, to je zdravija varijanta od onog mesnog ili bilo kojeg drugog burgera životinjskog podrijetla. Iako je i sam vegetarijanac, priznaje kako ga je djevojka nagovorila da proba taj način prehrane, te je ubrzo i on postao vegetarijanac. Miro se pritom prisjeća:

“Kao dijete nisam volio povrće, no kada sam odrastao spoznao sam kako mu je povrće interesantnije. Puno je više kombinacija okusa. Tako da sam se uz curu zaljubio i u povrće”.

Nadodaje, kako sada djevojci najčešće priprema variva s velikom količinom povrća koja  svaki put ispadnu drukčija.  Kuhar Green Pointa kaže da svako povrće ima svoj osoban okus zbog čega dobiva se unikatan okus, a takav je slučaj i s njegovim burgerom.

Ranije toga dana, otvorenju Vegesajma nazočio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Izjavio je kako biti vegan danas označava stil života, odnos prema jelu i tijelu. Gradonačelnik je potom podsjetio kako vegani manje obolijevaju od moždanih udara i bolesti krvožilonog sustava, od infarkta.

Nadodao je kako je broj vegana u Zagrebu oko 40 tisuća, te se zahvalio Prijateljima životinja na organizaciji ovog sajma. Zaključio je da je glavni cilj Prijatelja životinja da se građanima približi ponuda i prednosti zdravih bezmesnih jela i proizvoda domaćih proizvođača i dobavljača.

Matej Knežević

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni