Zbog korona virusa Festival svjetla odgođen do listopada

Zbog korona virusa Festival svjetla odgođen do listopada

Zbog prevencije širenja korona virusa četvrti po redu Festival svjetla Zagreb, koji se trebao održati od 18. do 22. ožujka, odgođen je do listopada.

Iz Turističke zajednice grada Zagreba napominju kako aktivno prate situaciju i savjete vezane uz sigurnost i zaštitu stanovništva te u skladu s njima prilagođavaju svoje aktivnosti. Prema procjenama TZGZ-a, Festival svjetla je dnevno okupljao oko 25.000 posjetitelja. S obzirom na ovako veliki broj posjetitelja i međunarodni karakter Festivala, TZGZ je zatražila uputu i mišljenje nadležnih tijela oko daljnjih aktivnosti. Sukladno dobivenim preporukama donesena je odluka o odgađanju Festivala svjetla Zagreb kako bi se prevenirala mogućnost prenošenja korona virusa.

„Odluku o novim datumima Festivala TZGZ će donijeti nakon što su ispunjeni svi uvjeti za održavanje događaja bez ikakve opasnosti za zdravlje i sigurnost posjetitelja”, poručuju iz TZGZ-a.

Festival svjetla je projekt TZGZ-a koji okuplja veliki broj posjetitelja iz Hrvatske, ali i inozemstva. Najviše stranih gostiju koji su proteklih godina boravili u Zagrebu za vrijeme Festivala bili su iz Južne Koreje, SAD-a, Bosne i Hercegovine, Italije i Njemačke. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni