Zbog isteka ugovora s kooperantima Zagreb zatrpan plastičnim otpadom

Zbog isteka ugovora s kooperantima Zagreb zatrpan plastičnim otpadom

(Snimljeno u Ulici Božidara Magovca, na pola puta između stanice B. Magovca 111 i skretanja autobusa za Ukrajinsku / Foto: Čitatelj)

Ovih dana spremnici za otpad diljem Zagreba bili su zatrpani odbačenom plastičnom ambalažom – bocama i čašama za mlijeko i jogurt, posudama za sanitarije itd. Danas nam se javio čitatelj iz Novog Zagreba koji je također ukazao da se plastični otpad u tom dijelu grada ne odvozi redovito ili bolje rečeno – uopće ne odvozi.

»Šaljem Vam sliku kako izgledaju sva mjesta u Utrini i Travnom gdje se odlaže plastični otpad. Kao da netko štrajka«, komentira naš čitatelj.

Nakon njegovog javljanja uputili smo upit u Čistoću kako bismo izvidjeli o čemu se radi. Ondje su nam zapravo potvrdili da nisu imali kamo s plastičnim otpadom jer im je istekao ugovor s partnerima u odvojenom prikupljanju otpada, tvrtkama CE-ZA-R d.o.o. i REOMA GRUPA.

»Tjekom jučerašnjeg dana Zagrebački holding d.o.o, podružnica Čistoća je potpisala aneks ugovora sa zajednicom ponuditelja, tvrtkama CE-ZA-R d.o.o. i REOMA GRUPA d.o.o vezano za oporabu plastične ambalaže. Ovim se putem ispričavamo građanima na kratkotrajnom prekidu vezano za odvoz predmetne vrste otpada te ćemo sukladno svim našim raspoloživim resursima isprazniti i očistiti sve spremnike u najkraćem mogućem roku«, odgovorili su nam iz Čistoće.

Ujedno apeliraju na sugrađane da savjesno odlažu otpad u za to predviđene spremnike, vodeći računa da ga pri tome ne miješaju s drugim vrstama otpada. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni