Zbog eksplozije u Stenjevcu dio stanara u privremenom smještaju

Zbog eksplozije u Stenjevcu dio stanara u privremenom smještaju

(Foto: Ilustracija)

Zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama i Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom osigurali su privremeni smještaj za tri osobe čiji su stanovi oštećeni u jučerašnjoj eksploziji koja se dogodila u stambenoj zgradi u Ulici Stjepana Ladiše 3 u Stenjevcu.

Zbog nastalih oštećenja sutra će se provesti statički pregled zgrade, a nakon njega uslijediti će pregled plinskih instalacija i atestiranje dimnjaka. Danas je stanarima omogućen ulazak u svoje stanove kako bi mogli uzeti osnovne potrepštine, a svima koji su to zatražili, Ured za upravljanje u hitnim situacijama i Gradski ured za socijalnu skrb i branitelje osigurao je nužni smještaj i prehranu u obližnjem gradskom objektu.

U eksploziji je oštećeno šest stanova, jedna je osoba opečena te je medicinski zbrinuta u Klinici za traumatologiju, dok je druga ozlijeđena osoba zbrinuta u Kliničkoj bolnici Sveti Duh.

Uzrok eksplozije, odnosno požara, bit će poznat nakon dovršetka očevida.

Na terenu je bila Javna vatrogasna postrojba grada Zagreba sa šest vozila i dvadeset i četiri vatrogasca, policija, te djelatnici Gradske plinare i Elektre. Požar je izbio u srijedu, 17. srpnja oko 15 sati, a ugašen oko pola sata nakon izbijanja. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni