Zbog dviju utrka u subotu i nedjelju zatvoren dio prometnica

Zbog dviju utrka u subotu i nedjelju zatvoren dio prometnica

(Ruta ZG maratona / Snimka zaslona)

U subotu i nedjelju, 1. i 2. listopada na području Zagreba se održavaju dvije utrke – Zagrebački maraton i međunarodna biciklistička utrka CRO Race. Zbog održavanja utrka promet će u pojedinim dijelovima grada promet biti zatvoren ili otežan.

Zbog Zagrebačkog maratona, koji se održava u subotu, centar grada će biti zatvoren za promet od 13.30 do 20.30 sati. Za promet će biti zatvorene sljedeće prometnice:

U subotu, 1. listopada 2022. od 13.30 do 20.30 sati:

-Trg bana Josipa Jelačića – Jurišićeva – Martićeva – Rakovčeva – Štoosova – Harambašićeva – Maksimirska cesta – Svetošimunska cesta – T. Miloša – Fakultetsko dobro – Maksimirska cesta – Vlaška – Europski trg,

U subotu, 1. listopada 2022. od 15 do 20.30 sati:

– Trg bana Josipa Jelačića – Jurišićeva – Vlaška – Maksimirska cesta – Svetošimunska cesta – Avenija Gojka Šuška – Maksimirska cesta – Harambašićeva – Štoosova – Rakovčeva – Martićeva – Jurišićeva – Palmotićeva – Amruševa – Zrinjevac – Teslina – Masarykova – Prilaz G. Deželića – Ulica Republike Austrije – Talovčeva – Trg Francuske Republike – Ulica Grada Mainza – Prilaz baruna Filipovića – Ž. Maričića – Ilica – Britanski trg – I. Kukuljevića – Britanski trg – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića.

Za vrijeme održavanja utrka obustavit će se sav promet motornih vozila i tramvaja po trasi i preko trase utrka.

Vozila hitne pomoći i vatrogasaca u intervenciji, s upaljenim svjetlosnim i/ili zvučnim znakovima, bit će propuštena od strane policije, s tim da su se u obvezi kretati desnom prometnom trakom u smjeru vožnje i pritom ne ugrožavajući sudionike navedenih utrka.

Regulacija – CRO Race

U nedjelju 2. listopada održava se šesta etapa međunarodne biciklističke utrke CRO Race 2022. te će promet pojedinim dijelovima grada biti otežan, a ponegdje i zatvoren.

Biciklisti će se u nedjelju, 2. listopada 2022. godine od 10.50 do 14.55 sati kretati od Grada Svete Nedjelje (start) preko Samobora i dalje u smjeru Kerestinca i Lučkog. Zatim dolaze na zagrebačke prometnice. Ulaze na Aveniju Dubrovnik te preko Ulice SR Njemačke i Avenije Većeslava Holjevca kreću prema Velikoj Gorici.

Na povratku iz Svetog Ivana Zeline vozit će sljedećom rutom: Slavonska avenija – Hrvatske bratske zajednice – Grada Vukovara – Miramarska – Mihanovićeva – Gundulićeva. Biciklisti će napraviti dva kruga centrom Zagreba i prometnicama Gornjeg grada s ciljem u Zagrebu na kolniku Hebrangove ulice kod raskrižja s Trgom Republike Hrvatske (kod „HNK-a“).

Prije i za vrijeme prolaska biciklista, promet će na navedenim ulicama biti zatvoren ili otežan, dok će na području Centra i Gornjeg Grada Zagreba promet biti zatvoren između 12.30 i 15.30 sati. Cilj utrke je na kolniku Hebrangove ulice kod raskrižja s Trgom Republike Hrvatske (kod Hrvatskog narodnog kazališta).

Policija vozačima se preporučuje da u vrijeme održavanja utrke izbjegavaju odlazak prema ulicama u Centru i prostoru Gornjeg Grada Zagreba kao i užeg centra Svete Nedelje i Samobora te da izbjegavaju prometnice kojima će se utrka kretati od Svete Nedelje preko Samobora i Kerestinca, zatim prema Ježdovečkoj ulici i Državnoj cesti D1 između 11 i 12 sati, a kasnije od prometnog čvora „Ivanja Reka“ i Slavonske avenije prema centru Zagreba između 13.30 i 15 sati.

Karta utrke dostupna je na: https://www.strava.com/routes/2988359173314858388

(ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni