Zbog “društveno odgovornog poslovanja” Zagreparkinga od ponedjeljka skuplje parkiranje

Zbog “društveno odgovornog poslovanja” Zagreparkinga od ponedjeljka skuplje parkiranje

Također, vrijeme naplate u ZONI I. produljuje se do 22 sata, a Pravilnikom se korigiraju cijene dnevnih i mjesečnih karata za javne garaže

Nove, povećane cijene parkiranja u Zagrebu počinju se primjenjivati od ponedjeljka, 30. srpnja. Tada, naime na snagu stupa novi Pravilnik o korištenju javnih parkirališta i javnih garaža (Službeni glasnik Grada Zagreba 17/18) s korigiranim cijenama korištenja javnih parkirališta i javnih garaža.

Cijena postojeće satne karte za ZONU I. korigira se na 12,00 kn/h, za ZONU II. na 5,00 kn/h, za ZONU III. na 2,00 kn/h, dok bi cijena DPK (dnevnih parkirališnih karata), KPK (komercijalnih parkirališnih karata – tjedna, mjesečna, godišnja) i PPK (povlaštenih parkirališnih karata) ostala nepromijenjena, čime se ne bi utjecalo na budžet građana kojima je zbog dnevnih migracija i mjesta stanovanja parkiranje u široj zoni gradskog središta svakodnevno neizbježno.

Također, vrijeme naplate u ZONI I. produljuje se do 22 sata, a Pravilnikom se korigiraju cijene dnevnih i mjesečnih karata za javne garaže. Podsjećamo i na nove usluge za plaćanje parkiranja, mobilnu aplikaciju ZgPark i sustav za automatsku naplatu parkiranja koji je instaliran u tri od osam javnih garaža kojima podružnica upravlja (JG Langov trg, JG Rebro i JG Petrinjska).

Iz Zagrebačkog holdinga d.o.o., podružnice Zagrebparking poskupljenje parkiranja pravdaju »provođenjem mjera ekološki odgovornog poslovanja«, u svrhu smanjenja prometnih gužvi na prometnicama i parkiralištima, smanjenja onečišćenja zraka i smanjenja emisija CO2. Podsjećaju na Sporazum iz Kyota te ističu svoj doprinos u ispunjavanju obveza Strategije 20-20-20 (povećanje korištenja energije iz obnovljivih izvora za 20 %, poboljšanje energetske učinkovitosti za 20 %, smanjenje emisije stakleničkih plinova za 20 %) s ciljem realizacije do 2020. godine.

»Konačni cilj je smanjenje prekapacitiranosti javnih garaža i prometnih gužvi na ulazima u garaže i okolnim prometnicama, u sklopu kontinuiranog ulaganja u podizanje kvalitete usluge javnih garaža (ugradnja punjača za električna vozila, energetski učinkovita i ekološka rasvjeta, defibrilatori za javne garaže, sustav automatizacije javnih garaža) te poticanje građana na korištenje javnog gradskog prijevoza u centru grada«, navode u Zagrebparkingu. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni