Zbog divljanja u Tkalči privedena grupa nasilnih engleskih “navijača”

Zbog divljanja u Tkalči privedena grupa nasilnih engleskih “navijača”

(Foto: Ilustracija, PUZ)

Uoči večerašnje utakmice Dinama protiv londonskog West Ham Uniteda sinoć je u kafiću u Tkalčićevoj ulici došlo do tučnjave između domaćih i gostujućih navijača.

Policijski službenici raspoređeni na poslovima osiguranja povodom utakmice su uz uporabu sredstava prisile i palica izdvojili te zadržali četiri državljana Velike Britanije starosti 23, 20, 25 i 23 godine, priopćila je zagrebačka policija.

Spomenuta četvorka se nalazila u grupi koja je fizički i pomoću drugih predmeta (stolicama, kriglama, bocama) napala dvojicu hrvatskih državljana starosti 26 i 21 godinu. U sukobu je ozlijeđen 26-godišnjak kojem je pružena pomoć u Kliničkoj bolnici »Sestre milosrdnice« gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

U isto vrijeme, policijski službenici Interventne jedinice policije, koji su se također nalazili u zoni sukoba izdvojili su još jednog državljanina Velike Britanije starosti 25 godina te su uporabili sredstva prisile nad još dvojicom državljana Velike Britanije starosti 35 i 31 godinu, a koji su se međusobno potukli na terasi ugostiteljskog objekta.

Navedeni državljani Velike Britanije uhićeni su i privedeni u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo »Sudjelovanje u tučnjavi«.

Državljanin Velike Britanije (31) je uhićen je te je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otrežnjenja te će biti provedeno kriminalističko istraživanje. Nadalje, 35-godišnji Britanac s kojim se potukao, prevezen je u KB Sveti duh radi pružanja liječničke pomoći, dok će ozljede biti okvalificirane naknadno te shodno tome i događaj biti okvalificiran.

Svi privedeni osumnjičeni su bili pod utjecajem alkohola.

 U 21.45 sati, policijski su službenici Interventne jedinice policije na Trgu bana Josipa Jelačića uočili dvojicu maloljetnika, navijače domaćeg kluba koji su kod sebe imali predmete pogodne za napad. To je bio razlog da ih se privede u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI

Odgovori

You have to agree to the comment policy.