“Zbog brojnih natjecanja, nadoknadit ću druženja na Pagu”

“Zbog brojnih natjecanja, nadoknadit ću druženja na Pagu”

Foto: Jozo Lovrić

Melani Adamić-Golić iz Zaprešića mlada je nada hrvatske ženske taekwondo reprezentacije. Iako je, nažalost, ispala već u prvom kolu na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Moskvi, mlada sportašica je ipak europska prvakinja u svojoj kategoriji. O toj, ali i drugim temama razgovarali smo sa njom, malo prije odlaska na spomenuto prvenstvo.

Zanimalo nas je zašto se odlučila baš za ovu borilačku vještinu. Kaže kako se paralelno zaljubila u taekwondo, u isto vrijeme kada joj se u četvrtom razredu dopadao jedan dječak iz razreda. Kroz smijeh nastavlja kako je on u međuvremenu odustao, a ona je ostala vjerna sportu. Kad su pak idoli u pitanju, Melani kaže da ih nema, budući da svaki sportaš zna što je najbolje za njega i gdje treba biti.

Melani osim što je sjajna sportašica, takva je i studentica. Ističe da joj većina profesora s Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije često izlazi ususret, budući da znaju za njene obveze. Kroz šalu je pitamo s čime najviše muči muku. Otkriva nam da joj glavobolje zadaje matematika. Osim toga  smatra da zbog sporta kojim se profesionalno bavi često ispašta njezin privatni život. Pritom nadodaje:

“Nadoknadit ću te zaostatke nadam se ovog ljeta u Povljani na Pagu, gdje već duži niz godina ljetujem”.

Spomenimo i to kako je pred dva mjeseca, Melani uz Mirjanu Lučić i Pavla Jozića, proglašena najboljom sportašicom Zagrebačke županije. Tada je izjavila, kako je za spomenutu medalju trenirala po dva puta tjedno.

Kako melani izgleda u žaru borbe, pogledajte na poveznici.

Matej Knežević