Zbog bagera i kamiona pješaci moraju hodati po blatu

Zbog bagera i kamiona pješaci moraju hodati po blatu

Denis Patafta, stanovnik naselja Travno već drugi dan zaredom kao pješak mora hodati po cesti. Razlog je bizaran – tvrtka Montel d.o.o., koja postavlja električne kablove, onemogućila je prolaz pješacima budući su njihovi bageri i kamioni na nogostupu. Patafta pritom nadodaje: »Sigurnost prolaznika je nula bodova, a ovo je postao standard gdjegod se nešto radilo u gradu«. Kaže kako je cijela ova situacija nastala u utorak.

Nadodaje kako bageri ljudima iznad glava prebacuju tonu zemlje i kamenja te da su stanovnici spomenutog zagrebačkog kvarta neinformirani, te da se uz bagere na pješačkim stazama nalaze i kamioni. Zaključuje kako je prolaz širok svega pola metra do prometa.

Iz Zagrebačkih cesta su nam poručili kako u spomenutom poslu ne sudjeluju. Kažu kako je kod njih pravilo da radnici redovito obavijeste sugrađane o svim promjenama u prometu.

U Montel d.o.o. smo poslali smo upit glede sigurnosti pješaka, ali do trenutak objave teksta odgovor nam nije stigao.

Patafta na kraju kaže kako se slični primjer može vidjeti i stotinu metara dalje gdje obilazak kraj bagera onemogućuje prolaz pješacima te moraju hodati po travi, blatu ili po cesti. »Drugih opcija nema niti su ponuđene«, požalio se naš čitatelj. (M. K.)