Završili 7. Gumbekovi dani

Završili 7. Gumbekovi dani

Tako je Davor Svedružić dobio nagradu za najbolju mušku ulogu, a Sunčana Zelenika Konjević je dobila nagradu za najbolju žensku ulogu. Teatar Exit je dobio nagradu za najbolju predstavu, a Nino Škrbe je nagrađen za doprinos oživljavanju cabareta u Hrvatskoj. Specijalna nagrada za najbolju scenografiju pripala je Marti Crnobrnji, kćerki Mladena Crnobrne-Gumbeka.

Dodjelom nagrada ovogodišnjim laureatima jučer su u Histrionskom domu u Ilici završili 7. Gumbekovi dani, Međunarodni festival cabareta. Ovogodišnji Gumbekovi dani okupili su najbolje cabarete iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Ravnatelj Histriona Zlatko Vitez je istaknuo kako je zlatno doba zagrebačkog cabareta bilo u prvih 40 godina prošlog stoljeća, a da se danas kabaretskim žanrom bave samo rijetki entuzijasti. Posljednjeg dana ovog festivala, publika je imala priliku vidjeti film Dobro došli u Zagreb gospodine Cabaret redatelja Igora Mrduljaša i Tahira Mujičića. Nakon projekcije zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručio je nagrade najboljima na ovogodišnjem Festivalu.

Tako je Davor Svedružić dobio nagradu za najbolju mušku ulogu, a Sunčana Zelenika Konjević je dobila nagradu za najbolju žensku ulogu. Teatar Exit je dobio nagradu za najbolju predstavu, a Nino Škrbe je nagrađen za doprinos oživljavanju cabareta u Hrvatskoj. Specijalna nagrada za najbolju scenografiju pripala je Marti Crnobrnji, kćerki Mladena Crnobrnje-Gumbeka.

(zg-magazin)