Završila ogrjevna sezona 2019/2020.

Završila ogrjevna sezona 2019/2020.

»Radnici HEP-Toplinarstva su osigurali kontinuiranu isporuku toplinske energije u otežanim uvjetima rada i uslijed snažnog potresa koji je oštetio značajan dio zagrebačke infrastrukture“, izjavio je direktor HEP-Toplinarstva Zdravko Zajec

HEP-Toplinarstvo jučer je započeo s prebacivanjem rada toplinskih podstanica na ljetni režim, čime će završiti ogrjevna sezona 2019./2020. za više od 128.000 krajnjih kupaca u gradovima Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću. Za podešavanje rada svih toplinskih podstanica potrebno je približno tri dana, a nakon toga HEP-Toplinarstvo započinje radove na toplinskim sustavima.

„Završili smo ogrjevnu sezonu 2019./2020. koja je bila uspješna, a ujedno i iznimno izazovna. Radnici HEP-Toplinarstva su osigurali krajnjim kupcima kontinuiranu isporuku toplinske energije u otežanim uvjetima rada pod posebnim mjerama koje su se provodile sa svrhom sprječavanja širenja koronavirusa COVID-19, kao i uslijed snažnog potresa koji je 22. ožujka pogodio grad Zagreb i oštetio značajan dio infrastrukture grada“, izjavio je direktor HEP-Toplinarstva Zdravko Zajec.

Najavio je da se i ove godine u razdoblju izvan ogrjevne sezone planira provoditi radove revitalizacije vrelovodne, parovodne i toplovodne mreže u Zagrebu, Osijeku, Velikoj Gorici i Samoboru te rekonstrukciju priključaka i podzemnih šahtova, kao i revitalizaciju toplinskih podstanica u gradu Sisku kako bi se osigurala kvalitetna i sigurna opskrba toplinskom energijom.

Krajnji kupci imaju mogućnost provoditi radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stanovima i poslovnim prostorima sve do početka rujna, kada toplinski sustav mora biti spreman za novu sezonu grijanja. Prije izvođenja radova potrebno je obratiti se ovlaštenom predstavniku suvlasnika ili upravitelju zgrade, kako bi se osiguralo pražnjenje pogonske vode iz sustava zgrade. Nakon završetka svih radova na unutarnjim instalacijama grijanja, predstavnik suvlasnika treba dostaviti HEP-Toplinarstvu pisanu potvrdu da je sustav spreman za prihvat toplinske energije.

Ogrjevna sezona 2020./2021. započet će u skladu s vremenskim uvjetima, a najranije 15. rujna 2020. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni