Završetak obnove Kazališta Komedija: Glumci se uskoro vraćaju na Kaptol

Završetak obnove Kazališta Komedija: Glumci se uskoro vraćaju na Kaptol

(Foto: Grad Zagreb)

Na zgradi kazališta Komedija završena je konstrukcijska obnova te će uskoro biti otvoreno za gledatelje. Vrijednost ugovorenih radova, uključujući i izradu projektne dokumentacije i provedene mjere zaštite zgrade kazališta iznose oko 1,57 milijuna eura. Od toga je približno milijun eura osigurano uz Fonda solidarnosti Europske unije iznosi, dok je ostatak pokriven iz državnog proračuna.

Zgrada je prijavljena i za cjelovitu i energetsku obnovu, projekti su izrađeni te je u tijeku postupak ishođenja suglasnosti, nakon čega se očekuje ugovaranje cjelovite obnove, čime će još jedno gradsko kazalište biti vraćeno u funkciju.

Zagrebačko gradsko kazalište Komedija u srijedu su obišli zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Brankom Bačićem te ministricom kulture i medija Nina Obuljen Koržinek. U obilasku ih je vodio ravnatelj kazališta Komedija Miljenko Puljić.

„Nakon što je nedavno kazališta Gavella otvorilo svoja vrata, i na Kaptol se vraćaju glumci. Kazalište je ojačano konstrukcijskom obnovom, a nakon dugog niza godina, nove i obnovljene prostore dobio je i sam kazališni ansambl“, rekao je gradonačelnik Tomašević.

Otvorenje uz premijeru predstave “Važno je zvati se Ernest”

Potpredsjednik Vlade Branko Bačić istaknuo je važnost obnove još jedne gradske kulturne institucije kako za djelatnike i glumce, tako i za gledatelje koji dolaze u Kazalište. Pohvalio je sinergiju Grada Zagreba, Ministarstva kulture i medija, Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija u realizaciji ovog projekta.

„S Gradom Zagrebom ćemo na kraju izići s povijesnim uspjehom u broju završenih objekata kulturne baštine, ali i u unaprjeđenju tih objekata za potrebe djelovanja u 21. stoljeću“, rekla je ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek. Dodala je kako ju veseli svaki novo obnovljeni kulturni objekt i vraćanje u normalno odvijanje kulturnog života.

Miljenko Puljić, ravnatelj ZGK Komedija je najavio kako će kazalište biti otvoreno premijerom predstave „Važno je zvati se Ernest“, a uz „Jadnike“ koji će biti centralni program iduće godine pripremaju i četiri dramska naslova. Uz to, već u siječnju će na repertoaru biti legendarna „Jalta“ koja je Komedijin zaštitni znak. „Planovi su veliki i mi smo svjesni svoje odgovornosti u umjetničkom smislu, no siguran sam da je ovako kvalitetan ansambl spreman za nove kazališne pobjede“, naglasio je ravnatelj Puljić.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni