Završeni radovi u Utinjskoj ulici u Svetoj Klari

Završeni radovi u Utinjskoj ulici u Svetoj Klari

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je u utorak ujutro, 23. kolovoza, Utinjsku ulicu u Svetoj Klari, gdje su završeni radovi druge faze na izgradnji nogostupa i javnog kanala.

“Nakon završene prve faze radova na dionici od Svetoklarske do ulice Franje Malnara, gdje je napravljen sustav oborinske odvodnje  i izgrađen nogostup, završeni su i radovi u okviru druge faze, od tvornice Klara do kućnog broja 25 u Utinjskoj ulici”, rekao je zamjenik pročelnika GU za prostorno uređenje Alan Ordulj.

Na tom dijelu također je izgrađen nogostup, a kako bi se rasteretio sustav kanalizacijske mreže u naselju, napravljen je sustav oborinske odvodnje i položene su kanalizacijske cijevi FI 700. Ukupna vrijednost radova iznosi oko 1,5 milijuna kuna.

Zamjenik pročelnika Alan Ordulj istaknuo je, također, kako se i dalje rade izvidi i projekti na gradskim parcelama za gradnju novih nogostupa te gradnji vodovoda i odvodnje prema zahtjevima VIO, MO i VGČ.

“Kapaciteti komunalne i prometne infrastrukture nedovoljni su za naselje budući da se nakon domovinskog rata doselilo mnogo novih stanovnika”, rekao je gradonačelnik Bandić, te dodao da u Svetoj Klari i dalje treba raditi na proširenju infrastrukture kako bi bili zadovoljeni kapaciteti naselja, a ugradnja ovih 450 metara odvodnih cijevi dio je tog procesa.

Zg-magazin

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni