Završena sanacija Mosta slobode

Završena sanacija Mosta slobode

Traži se izvođač za sanaciju Mosta mladosti

»U ovih devet mjeseci izvršili smo sanaciju mosta što uključuje kompletnu rekonstrukciju ograda, vijenaca te biciklističkih i pješačkih staza. Zahvaljujemo građanima i vozačima na strpljenju i razumijevanju«, rekao je gradonačelnik Milan Bandić na današnjem obilježavanju završetka radova na Mostu slobode. Najavio je da je u tijeku odabir izvođača za sanaciju Mosta mladosti te da se u veljači očekuje početak radova.

Ukupna vrijednost radova na Mostu slobode iznosila je oko 27 milijuna kuna.

»Uz sanaciju ograda, čeličnih vijenaca i nogostupa na ukupnoj dužini od oko 750 metara, na Mostu slobode je izvedena i kompletna rekonstrukcija svih elemenata pješačkih i biciklističkih staza, otklonjen je dotrajali asfaltni zastor i zamijenjen je visokootpornim betonom, zamijenjeni su stari rubnjaci s granitnom galanterijom, riješen je sustav oborinske odvodnje, uređeni su platoi i ugrađena je hidroizolacija na kolničkim spojevima«, pobrojao je Krunoslav Tepeš, pomoćnik pročelnika Ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

Dodao je da su osim obostranih staza sanirani i pristupni vijadukti. U suglasnosti s Ministarstvom unutarnjih poslova, a s ciljem da se maksimalno poveća sigurnost prometa i pješaka, uz pješačku ogradu je ugrađena i odbojna ograda koja štiti od naleta motornih vozila.

Također je napomenuo da je sanacija svih zagrebačkih mostova definirana šestogodišnjim Programom održavanja nerazvrstanih cesta i cestovnih objekata na području Grada Zagreba, a u kojem su točno navedene kratkoročne i dugoročne faze koje su temeljene na istražnim radovima s ciljem da se poveća dugotrajnost i stabilnost svih cestovnih objekata na gradskome području. Sukladno Programu, izrađuju se projekti sanacije pojedinih elemenata cestovnih objekata, a nakon provedenog postupka počinje se s radovima. (zagreb.hr / zg-magazin.com.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni